Читај ми!

Платини: Упркос реизбору Блатера, кључне промене у ФИФА

Председник Европске фудбалске уније Мишел Платини оценио је као кључне промене у Светској фудбалској федерацији аферу о корупцији у тој организацији, упркос реизбору Сепа Блатер за председника Фифе.

Блатер је поново изабран за првог човека те организације на 65. Конгресу ФифА у Цириху после повлачења из изборне трке јорданског принца Алија Бин ал-Хусеина, којег је подржавао и Платини.

"Поносан сам што је Уефа бранила и подржала промене у Фифи. Та промена је за мене од кључног значаја, јер та организација мора да поврати свој кредибилитет", рекао је Платини после реизбора Блатера од којег је јуче затражио да поднесе оставку.

Платини је честитао јорданском принцу на "кампањи која је довела до гласања за председника" Фифе.

Блатер је у првом кругу избора за првог човека Фифа добио 133 гласа, од 206 важећих листића, док је његов противкандидат јордански принц Али бин ал-Хусеин добио 73.

За победу већ у првом кругу Блатеру је недостајало седам гласова, па је победник избора требало да буде решен након другог круга гласања. Међутим, непосредно пре почетка другог круга, Али бин ал-Хусеин се повукао из трке.

Фифу је у последња три дана погодио велики корупцијски скандал. Швајцарске власти су у среду на захтев САД ухапсиле седморицу челника ФифА у склопу истраге о корупцији, што је највећи скандал у 111 година дугој историји светске куће фудбала.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије