Први пораз Челсија, Манчестер јунајтед први

Фудбалери Целсија неочекивано су изгубили на гостовању Вигану са 1:3 и у седмом колу енглеског првенства претрпели први пораз ове сезоне.

Одлучујући моменат догодио се у 53. минуту, при резултату 1:1, када је голман Челсија Петр Чех у свом казненом простору оборио нападача Вигана Уга Родаљега, скривио пенал и добио црвени картон. Родаљего је са пенала домаћима донео вођство од 2:1, а до краја меча Паул Шарнер је постигао још један гол.

Пораз досадашњег лидера Премијер лиге искористио је актуелни шампион Манчестер јунајтед, који је после победе на гостовању Стоуку од 2:0 избио на прво место на табели због боље гол разлике од Челсија.

Стрелци за Манчестер, који као и Челси има 18 бодова, били су Димитар Бербатов и Џо О'Шеј.

Трећи на табели је са 15 бодова Ливерпул, који је био убедљив у сусрету са Хал Ситијем и победио са 6:1. Хет-трик за црвене постигао је Фернандо Торес, Рајан Бабел је постигао још два гола, док је капитен Ливерпула Стивен Џерард једном лопту сместио у мрежу Хала.

Најефикаснији играч вечери, ипак, био је Роби Кин, који је у победи Тотенхема над Барнлијем од 5:0 постигао четири гола. Стрелац за Тотенхем, који је избио на четврто место на табели са истим бројем бодова као и Ливерпул, био је и Џермејн Џенас.

Три бода мање имају Манчестер Сити, који ће у понедељак бити домаћин Вест Хему, и Астон Вила, која је изгубила на гостовању Блекбурну са 1:2, иако је преко Габријела Агболахора прва стигла до гола.

Астон Вили није помогло ни искључење противничког играча Винченца Греле у 69. минуту, пошто је победнички гол за Блекбурну у 89. минуту постигао Дејвид Дан.

Победу у гостима остварио је и Болтон, који је савладао Бирмингем Сити са 2:1. Евертон је са 1:0 савладао Портсмут, који у досадашњих седам кола још није забележио победу.

Утакмица између Сандерленда и Вулверхемптона играће се у недељу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара