Рајко Митић добио улицу

Градски менаџер Горан Весић рекао је да је један од најбољих српских фудбалера свих времена и легенда Црвене звезде, Рајко Митић добио улицу у Београду. Звезда: Хвала Београду, Митић је заслужио да добије улицу

"Рајко Митић није био само један од најбољих југословенских фудбалера, већ човек који је веома утицао на развој нашег спорта, друштва и самог Београда. Одавно је заслужио да му се Београд одужи, а најмање што смо могли да учинимо јесте да једна улица у нашем граду понесе његово име", рекао је Весић, саопштено је из Градске управе.

Комисија за споменике и имена тргова и улица донела је јуче одлуку да досадашња улица Бањички венац добије име Рајка Митића.

Одлука има и симболично значење јер се улица налази поред стадиона који носи његово име и поред омладинске школе овог клуба.

"Ова одлука је део нове политике која подразумева да сви људи који су допринели развоју града, без обзира на то да ли су државници, војници, новинари, глумци, уметници, професори универзитета, треба да добију достојно обележје како би их се будуће генерације сећале", казао је Весић.

"Одлука Комисије за споменике и имена тргова и улица треба да нас учини срећнима јер се Београд одужио дивном човеку и великом спортисти", додао је градски менаџер.

На Скупштини фудбалског клуба Црвена звезда, која је одржана крајем 2014. године, одлучено је и да стадион тог клуба понесе име Рајка Митића.

Легендарни фудбалер Црвене звезде Рајко Митић је за тај клуб, у коме се прославио и стекао статус прве "Звездине звезде", одиграо 572 утакмице и постигао 262 гола.

Звезда: Хвала Београду, Митић је заслужио да добије улицу

Фудбалски клуб Црвена звезда захвалио се Скупштини Београда због тога што је легендарни играч црвено-белих Рајко Митић добио улицу у главном граду. Комисија за тргове и улице града донела је одлуку да досадашња улица Бањички венац носи име Рајко Митић, како се однедавно зове и стадион Црвене звезде.

У саопштењу на званичном сајту црвено-белих истиче се посебна захвалност председнику Скупштине града Николи Никодијевићу и градском менаџеру Горану Весићу на великом труду који су уложили да оваква одлука буде донета.

"Рајко Митић није само легенда нашег клуба и југословенског фудбала, већ човек који је оставио неизбрисив траг у нашем спорту, друштву и Београду. Зато је заслужио да му се град Београд одужи тако што ће једна градска улица носити његово име на исти начин на који му се одужила његова Црвена звезда тако што је свом стадиону дала његово име", наведено је на сајту.

Звезда је поручила да је се нада да ће Скупштина Београда веома брзо прихватити иницијативу клуба да једна градска улица добије име по Миљану Миљанићу, легенди југословенског фудбала и некадашњем тренеру Црвене звезде и мадридског Реала.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије