Јагодина друго најтеже гостовање овог пролећа!

Шеф стручног штаба Црвене звезде Славиша Стојановић истиче да његов тим, против Јагодине, очекује изузетно важан меч. Још увек није познато хоће ли, и колико, Милош Нинковић играти против трећепласиране екипе у Супер лиги.

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је да његове фудбалере чека тешко гостовање против Јагодине, у 17. колу Супер лиге Србије.

"Јасно је шта треба да учинимо ако желимо да задржимо прво место. Чека нас тешко гостовање против екипе која није случајно ту где јесте. Мораћемо да искористимо све што нам се понуди у том сусрету, јер неће бити пуно прилика", рекао је Стојановић.

Утакмица на Градском стадиону у Јагодини игра се у суботу од 14.30 часова.

Стојановић је навео да још не зна да ли ће најбољи играч Звезде у јесењем делу сезоне Милош Нинковић бити у тиму.

"Нинковић је у четвртак тренирао са 50 одсто снаге, а данас ће пуним капацитетом, па ћемо видети. Пробаће да издржи до максимума и тако ћемо лакше одлучити", казао је Стојановић.

Он је додао да Звезда нема већих проблема са повређеним играчима, а у екипу ће се, после паузе у прошлом колу, вратити леви бек Никола Мијаиловић.

"Немамо неких битнијих проблема. Има ситних повреда које неће утицати на избор кадра. Повратак Мијаиловића много значи, не само због игре већ и због тога што је он моја продужена рука на терену", рекао је тренер црвено-белих.

Он је додао да је детаљно анализирана утакмица с Јавором у прошлом колу, у којој је Звезда победила са 2:1.

"Показали смо два лица у том сусрету, сами смо себи закомпликовали живот и због тога смо морали да се боримо до последњег тренутка. Морамо да дођемо до константне игре свих 90 минута, ако желимо да изгледамо добро. Могуће је да ће бити неких промена за утакмицу против Јагодине", рекао је Стојановић.

Звезда је у првом пролећном колу искористила реми Партизана у Новом Пазару (0:0) и преузела прво место на табели, а после те утакмице црно-бели су имали приговор на суђење.

"Мене се то не тиче, нити ме занима, нити читам. Строго сам свестан који је мој посао. Што више енергије губимо на те ствари, то је горе по нас", казао је тренер црвено-белих.

Фудбалер Црвене звезде Горан Гогић, који је летос дошао управо из Јагодине, рекао је да његовом клубу предстоји најтеже гостовање овог пролећа, уз "вечити" дерби.

"Биће тешка утакмица, уз дерби најтеже гостовање овог пролећа. За Јагодину ме вежу лепе успомене, али то нема никакве везе. Мораћемо да изгарамо за сваку лопту, ако желимо победу. Јагодина ће играти нападачки, а атмосфера ће бити као да смо домаћини, јер ће сигурно бити 90 одсто наше публике", рекао је Гогић.

После 16 кола Звезда је прва на табели Супер лиге Србије са 35 бода и има бод више од Партизана, док Јагодина заузима треће место на табели са 27 бодова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије