Николић: Партизану треба "више лудила"

Тренер црно-белих Марко Николић истиче како он не осећа додатни притисак због рокаде у врху табеле. Сви у клубу, па и сам Николић, свесни су важности меча са Радничким из Ниша и поправљања утиска из премијерног меча са Новим Пазаром.

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је уочи првенствене утакмице са Радничким из Ниша да његова екипа мора да контролише ствари на терену и да јој је потребно "више лудила" у нападу.

"Партизан мора да буде тај који контролише ствари на терену, али нам је потребно и мало више 'лудила' у последњих 30 метара. Добро смо радили ове недеље, приметна је жеља код свих играча да се утакмица одигра на квалитетан начин", рекао је Николић новинарима на стадиону Партизана.

Фудбалери Партизана у суботу од 17 сати на свом терену играју против Радничког из Ниша, утакмицу 17. кола Супер лиге Србије. Црно-бели су после прошлонедељног ремија са Новим Пазаром (0:0) препустили прво место на табели Црвеној звезди, па на другом месту имају 34 бода, док је Раднички четврти на табели са девет бодова мање.

"Раднички из Ниша је најискуснији тим у лиги, има најискуснијег тренера, нису случајно у врху. Ако тај тим наметне свој ритам, може добро да се снађе, али ћемо ми покушати да наметнемо свој ритам и да подигнемо самопоуздање на максимум", рекао је Николић.

Он је истакао да неће бити много измена у тиму, у односу на утакмицу са Новим Пазаром, да је здравствено стање добро и да је једино наступ нападача Данка Лазовића неизвестан.

"Не спадам у тренере који често мењају и не треба очекивати значајне промене", додао је он.
Тренер шестоструког узастопног шампиона Србије рекао је да је његовој екипи победа увек императив и да у сутрашњем мечу мора добро да чува прекиде.

"Играмо на домаћем терену, знамо да су нам потребна три бода, али клубу као што је Партизан, три бода су увек императив. Атмосфера у тиму је јако добра и здравствено стање је добро.

Екипе које тренира (Драгољуб) Беквалац су увек добре у прекидима,а на нама је да те прекиде сведемо на минимум", рекао је он.

Упитан да ли екипа осећа притисак због тога што је сада друга на табели, Николић је рекао да је притисак део посла.

"Притисак је увек присутан и када је 10 бодова предности па се одигра нерешено, цео клуб је на ногама. Нико нема право да се опушта, свако мора да да све од себе. То је део посла и ко не уме да се носи с тим, не треба ни да буде ту", рекао је он.

"Желим да играмо добар фудбал, да се бавимо својим послом. Не постоји клуб који увек побеђује. Ја тај притисак не осећам, не желим да га осећа ниједан играч", додао је Николић.

Партизан је уложио приговор на суђење у прошлој утакмици у Новом Пазару, пошто му је поништен гол у завршници утакмице. Одбор за анализу суђења јуче је саопштио да је судија Нинослав Спасић исправно поништио гол Петра Шкулетића.

Партизан је био огорчен таквом оценом и саопштио да се не ради о "случајним грешкама, већ о унапред осмишљеном сценарију".

Николић је рекао да је Одбор за анализу суђења дао "симпатично објашњење".
"Клуб је издао саопштење, задовољан сам том реакцијом", закључио је Николић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије