Читај ми!

Капитени против "џентлменског споразума"

Капитени фудбалских клубова јединствени у ставу да је "џентлменски споразум" некоректан и неприхватљив. Председник Синдиката "Независнот" Мирко Поледица позвао све чланове да повуку одлуку по хитном поступку.

Капитени српских фудбалских клубова не слажу се са "џентлменским споразумом" Извршног одбора Заједнице Суперлиге Србије, на основу којег неће бити ангажовани играчи који своја угрожена права желе да остваре путем арбитражне комисије, саопштио је Синдикат професионалних фудбалера "Независност".

Како је навео председник Синдиката Мирко Поледица сви капитени су јединствени у ставу да је споразум некоректан и неприхватљив за играче и да представља одлуку која није забележена у модерној историји фудбала.

Поледица се састао са Сашом Илићем (Партизан), Ненадом Милијашем (Црвена звезда), Игором Матићем (Чукарички) и Игором Ђурићем (Војводина), док је са осталим осталим капитенима, осим са капитеном ОФК Београда Николом Васиљевићем, обавио телефонски разговор.

"Џентлменски споразум је правно ништаван, у супротности је са Уставом Србије и угрожава демократска права сваког играча у Србији, право на избор, право на слободу кретања, право на рад и право на зараду. Споразум је веома опасан за будућност српског фудбала јер прети да велики број играча ускоро буде приморан да заврши каријеру. На овај начин угрожава се квалитет српског фудбала, уноси се немир међу играче и ствара се атмосфера претње и страха", рекао је Поледица.

Он је позвао све чланове Заједнице фудбалских клубова Суперлиге да повуку донету одлуку по хитном поступку и почну да се бави стварним проблемима за опоравак српског фудбала.

"Позивам и представнике Фудбалског савеза Србије да званично реагују и заштите права фудбалера. У супротном, Синдикат професионалних фудбалера предузеће радикалније мере у договору са капитенима тимова и играчима", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије