Читај ми!

Психолог помаже "албиону"

Селектор Енглеске Рој Хоџсон планира да ангажује спортског психолога, који би требало његовим изабраницима да помогне да лакше поднесу напор Светског првенства у Бразилу. Помоћ стиже и од Дејва Брејлсфорда, селектора бициклистичке репрезентације Велике Британије.

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Рој Хоџсон размотриће могућност довођења спортског психолога, како би помогао играчима да поднесу притисак и боље се припреме за извођење пенала на Светском првенству у Бразилу.

Репрезентација Енглеске је шест од последњих 10 великих турнира завршила тако што је поражена после извођења пенала.

"Имамо неколико самоуверених извођача пенала, али други нису толико сигурни. Ствар је у томе да би требало да постану сигурни. Морамо да знамо да су припремљени на најбољи начин", рекао је Хоџсон, а пренео Би-Би-Си.

Хоџсон је предводио Енглеску на Европском првенству у Пољској и Украјини 2012. године, када је његова екипа у четвртфиналу изгубила од Италије, после пенала.

"Тада ће се радити о њиховом карактеру, самопоуздању и њиховој способности да не размишљају о новинским насловима следећег јутра. Ако психолог пронађе начин да то уради, онда ћемо бити веома, веома срећни", рекао је енглески селектор.

Хоџсон је такође затражио од председника Бициклистичког савеза Енглеске и селектора Дејва Брејлсфорда да разговара са играчима уочи почетка Светског првенства у Бразилу.

"Неко понекада заборави колико су важни ови турнири и колико су то велике ствари. Нећете добити много прилике за шутеве, а имаћете много времена да жалите ако не шутнете најбоље што знате", рекао је Хоџсон.

"Кладим се да на свету има много играча који се сећају турнира на којима су играли и који жале што нису урадили нешто више и да 'желе да су тада знали оно што знају сада'. Можда ће Брејлсфорд моћи да их посаветује", додао је он.

Брејлсфорд, који је творац успеха британских бициклиста из претходних година, разговараће с фудбалским репрезентативцима Енглеске пре њихове пријатељске утакмице с Перуом, 30. маја на Вемблију.

Он је прошле године проглашен за витеза због успеха британске репрезентације на Олимпијским играма у Пекингу и Лондону, али и за успех Бредлија Вигинса на Тур де Франсу 2012. године.

Брејлсфорд је недавно рекао да верује да фудбалски свет може много да научи од бициклиста и у више наврата састао се с Робертом Манчинијем и Алексом Фергусоном док су били тренери Манчестер ситија, односно Манчестер јунајтеда.

Репрезентација Енглеске ће на Светском првенству у Бразилу, од 12. јуна до 13. јула, играти у Групи Д са Италијом, Уругвајем и Костариком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије