Млади репрезентативац Немачке погинуо у Сирији

Бурак Каран је био перспективан фудбалер, који је играо за немачке младе селекције са, примера ради, Самијем Кедиром и Кевином-Принсом Боатенгом. Онда је одлучио да прекине каријеру која је много обећавала, и да се придружи радикалним исламистима. Пре нешто више од месец дана погинуо је на ратишту у Сирији.

Кажу да живот пише најбоље и најпотресније приче. Ова, несумњиво, спада међу баш такве.

Двадесетшестогодишњи Бурак Каран, који је својевремно важио за врло талентованог фудбалера и који је седам пута носио дрес млађих репрезентативних селекција Немачке, погинуо је у рату у Сирији.

Каран је претходно прекинуо професионалну каријеру и придружио се побуњеницима у рату који је представља једну од највећих хуманитарних криза у последњим деценијама.

Како пише немачки „Велт", Каран је погинуо 11. октобра у близини села Азаз, које се налази турско-сиријској граници. Погинуо је у ваздушном нападу који је извела војска сиријског председника Башара ел Асада.

Каран је прве фудбалске кораке начинио у врло цењеној академији Бајера из Леверкузена, а наступао је још за Хамбургер, Херту, Хановер и Алеманију Ахен.

Као што смо рекли, седам пута је играо за Немачку, у селекцијама до 16 и 17 година. Играо је са сада прослављеним фудбалерима, Самијем Кедиром, Кевином-Принсом Боатенгом и Денисом Аогом. Каријеру је прекинуо пре 21. рођендана, након чега се прикључио радикалним исламским групама.

Последње месеце живота провео је на ратишту у Сирији.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије