Читај ми!

Први тренинг у Дубаиjу

"Орлови" су oдрaдили први тренинг у Дубaију. Пре пoлaскa нa тренинг наши фудбалери имaли су видеo aнaлизу утaкмицa руске репрезентaције. Утaкмицa прoтив Русије у петaк биће јубилaрнa 50. зa Влaдимирa Стoјкoвићa.

Голман фудбалске репрезентације Србије Владимир Стојковић рекао је да му је част што брани боје националног тима и да је поносан што ће на мечу против Русије обући државни дрес јубиларни, 50. пут.

Најбољи фудбалери Србије одрадили су данас први тренинг у Дубаију, где се у петак у пријатељској утакмици састају са селекцијом Русије, која је изборила директно учешће на Првенству света следеће године у Бразилу.

"За мене је велика част да браним боје репрезентације и на број 50 морам да будем поносан. Да није било оних инцидената, сада бих имао скоро 70 наступа. Није мала ствар престићи једног Шошкића и сада ми остаје да достигнем још једну легенду нашег фудбала, Владимира Беару", изјавио је Стојковић. Чувар мреже Партизана навео је да му недостаје још седам утакмица и да би већ следеће године могао да постане рекордер као голман са највише наступа за државни тим.

"Русија је велики изазов, поседују сјајне индивидуалце и можда нам је ово и најјача провера у последњих неколико година. Волим да се мерим са најбољима, тако да ћу и у петак имати огроман мотив. Селектор нам је већ указао на неке њихове мане и покушаћемо да их искористимо", казао је Стојковић.

Селектор Синиша Михајловић дозволио је данас својим пуленима да дуже одспавају, а пре поласка на тренинг имали су видео анализу неких утакмица руске репрезентације.

Дефанзивни играч средине терена Радосав Петровић сматра да је предстојећи сусрет прилика да Србија настави серију добрих игара.

"Ништа лепше него када уђете у победнички низ и нема разлога да га прекинемо против Русије. Значајно смо добили на самопоуздању, што се најбоље видело у Јагодини против Македоније. Ово је лепа прилика да исправимо неке ствари које нису функционисале на претходним утакмицама. Млада смо екипа и мислим да у свакој линији тима има простора за напредак", рекао је фудбалер турског Генчлербирлигија. Он је подсетио да су репрезентативци ретко заједно и истакао да је сваки тренинг драгоцен за додатно уигравање.

"Против Руса смо већ играли пре три године, сада су још јачи. Добро их познајемо и нема разлога за било какав страх. Никоме не претимо, али знамо своје квалитете и улазимо у утакмицу да се надигравамо. Покушаћемо да улепшамо Стојковићев јубилеј и да останемо бар непоражени", поручио је Петровић.

Првотимац Твентеа Душан Тадић сматра да ће меч са Русијом и четири дана касније са "новинарском селекцијом" у Ужицу бити две лепе провере.

"Руси су веома јаки и важе за фаворите и на Мундијалу. Биће изазов да видимо где се налазимо у поређењу са најбољима. Тешко се дише у Дубаију због велике влажности ваздуха, зато је добро што смо дошли раније да се навикнемо и спремни дочекамо дуел у петак. Мислим да је селектор наместио екипу на последњих неколико утакмица и да сада све много боље функционише", констатовао је Тадић.

Пријатељска утакмица између репрезентација Србије и Русије игра се у петак на стадиону Ал Васл, а поред челника ФСС Томислава Караџића и Зорана Лаковића мечу ће присуствовати и министар омладине и спорта у Влади Србије Вања Удовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије