Џајић: Циљ је титула, подмећу лажи о Вучићу

Пре тачно годину дана, Драган Џајић се вратио на Маракану и преузео руковођење Црвеном звездом. Тог 13. новембра 2012, у друштву првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића, највећи фудбалер на овим просторима преузео је командну палицу у Звезди после оставке Владана Лукића, најпре на челу Радне групе за консолидацију, а потом и као изабрани председник.

Драгана Џајић се налази на челу Црвене звезде тачно годину дана. У интервјуу за "Спортски журнал" легендарни Џаја је сумирао утиске након 365 дана од повратка на Маракану, и том приликом на известан начин стао у одбрану Александра Вучића.

Председник Звезде истиче да му смета што се дешавања на нашем највећем стадиону често доводе у везу са навијачким опредељењем Александра Вучића.

"Жестоке лажи се сервирају. Причали су да ћемо у прошлој сезони бити први само зато што је Александар Вучић звездаш. И шта је било!? Где нам је то неко помогао!? Прави се и том човеку проблем, што није у реду. Никога нећу да оптужујем. Скоро смо играли у Нишу, кажу тамо је СНС на власти и Звезда ће сигурно победити. А играчи Радничког су имали новчане награде за бодове. И нека су. Само апелујем да се ствари не измишљају", рекао је Џајић.

Он потврђује да функцију председника обавља волонтерски.

"Фактички јесам волонтер. Нећу то да истичем у први план, зна се у каквој смо ситуацији. Ако неко мисли да сам овде дошао да зарадим, грдно се вара. Доказао сам милион пута колико ми је до Звезде стало. Упркос бројним и личним потешкоћама, прихватио сам се обавезе. То је јаче од мене. А био сам у ситуацији да још профитирам од фудбала, све сам ставио у други план. Биће бољих времена, ваљда, и за мене", додао је Џајић.

Први човек црвено-белих истиче да је у добрим односима са потпредседником клуба Небојшом Човићем, с којим се зимус сукобио.

"За мене је то ад акта, одавно. Не морамо да се дружимо, али на сарадњу сам спреман. Човић доприноси функционисању клуба, сарађујемо, нормално се виђамо на стадиону. Међу нама нема проблема", рекао је Џајић.

Оно што је јавности упало у око јесте утисак да је Џајић, иако председник, другима пустио да коло воде на Маракани, али од наредног прелазног рока и ту најављује заокрет.

"Циљ нам је да будемо први, због армије навијача. И од тога не одступамо. Морамо, међутим, да радимо на дуге стазе. Имамо екстраталентоване генерације 1996. и 1997. годишта. У њих ћемо уложити, то је мој превасходни задатак у наредном периоду. Употребићу све адуте да успем. Видео сам да су деца добра и да много обећавају. Део страдстава одвајаћемо за њих - плаћати стипендије редовно, омогућити им нормалан развој. Колико год да је наш омладински погон критикован, скоро све наше селекције су на првом месту и то не треба занемарити. О онима који су најближи првом тиму морамо да водимо посебну пажњу. Нећу дозволити да ми се ту било ко меша", нагласио је Џајић.

На питање новинара Журнала да ли жали што од старта није преузео конце спортских питања, Џајић је одговорио:

"Пустио сам их много, мислим да су схватили где су грешили. Нећу да им замерим, нису то чинили из лоше намере. Не могу да се јављају појединачни интереси, важна је само добробит клуба. Неко више може у материјалном, други у организационом смислу. Морамо да радимо као тим", објаснио је Џајић,

Хоћете ли се више питати за наредни прелазни рок? "Апсолутно", одлучно је рекао Џајић.

На питање да ли спортски директор Зоран Стојадиновић има његово поверење, Џајић је одговорио потврдно.

"Да. Рекао сам му кад сам дошао да сам тај посао радио 20 година и да од мене може да очекује добронамерне савете. И све би требало да радимо ради клупског успеха. Мало је лутао, ситуацију сада схвата на добар начин", реко је он и објаснио планове око довођења појачања.

"Очекујемо да се врате Дарко Лазовић и Ђорђе Ракић. Имаћемо места за једног, евентуално два нова играча. Неће нам бити потребно много појачања. А пустићемо само оне за које будемо сматрали да нам неће недостајати у борби за титулу", закључио је Драган Џајић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије