Читај ми!

Потпредседник ФСС Мракић поднео оставку

Буран дан се наставља. Након полемике Звезде и Партизана. Црвено бели су на крају издали саопштење да Караџић за њих више није председник. То није крај, потпредседник Фудбалског савеза Србије Душан Мракић рекао је да подноси оставку на ту функцију јер ништа није учињено да се промени стање у судијској организацији, иако је добио таква обећања.

"Подносим оставку на место потпредседника ФСС. Више пута сам указивао господину (Томиславу) Караџићу да Србија неће имати ни квалитетно, ни коректно првенство све док се не среди стање у судијској организацији", рекао је Мракић. Он је навео да је на место потредседника доведен због промена појединих чланова судијске комисије, али да обећања која је добио од председника ФСС Томислава Караџића нису испуњена.

"Мој долазак на место потпредседника као бившег судије, био је везан за промене појединих чланова судијске комисије и председника судијске организације. То сам тражио не из личних, него из професионалних разлога, јер по мишљењу фудбалске и стручне јавности свој посао не
раде добро. Нажалост, иако сам од Караџића добио таква обећања, ништа није учињено да се ово стање промени", навео је он.

Мракић је рекао да су догађају у првом колу Суперлиге логична последица стања у Судијској комисији. "Недавно сам на Извршном одбору ФСС поново изнео примедбе на рачун Судијске комисије. Посебно сам истакао да се у најелитнијој групи од 12 судија налази седам из Војводине, као и да су од шест чланова судијског одбора тројица из Војводине. Сигуран сам да то нема везе са Војводином већ са Караџићем, који у том делу фудбалске организације има највећи утицај. Нажалост, и јучерашњи догађаји у првом колу Суперлиге су логична последица таквог стања", рекао је Мракић.

Он је додао да као потпредседник ФСС "више не жели да учествује у томе, док се не изврше корените промене у Савезу и судијској организацији".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије