Читај ми!

Михајловић изабрао, Рајковић дебитант

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић објавио је списак од 23 играча за пријатељску утакмицу против Колумбије. Дебитоваће голман јуниора Рајковић. Меч се игра у среду од 20 часова у Барселони. Михајловић рекао да је ово последња шанса за Шћеповића.

Михајловић је позвао само једног дебитанта, седамнаестогодишњег голмана Јагодине Предрага Рајковића, који је недавно са омладинском репрезентацијом Србије освојио Европско првенство у Литванији. Србија ће против Колумбије игати у среду 14. августа од 20 сати на
Миниестадију у Барселони.

На списку су голмани: Дамир Кахриман (Таврија), Бранимир Алексић (Спартак) и Предраг Рајковић (Јагодина);

Одбрамбени играчи: Антонио Рукавина (Ваљедолид), Бранислав Јовановић (Челси), Невен Суботић (Борусија, Дортмунд), Милан Бишевац (Лион), Слободан Рајковић (Хамбург), Александар Коларов (Манчестер сити), Ненад Томовић (Фјорентина) и Душан Баста (Удинезе);

Везни фудбалери: Александар Игњовски (Вердер), Иван Радовановић (Кијево), Љубомир Фејса (Олимпијакос), Лука Миливојевић (Андерлехт), Радосав Петровић (Генчлербирлиги), Ненад Крстичић (Сампдорија), Душан Тадић (Твенте) и Миралем Сулејмани (Бенфика);

Нападачи: Филип Ђуричић (Бенфика), Лазар Марковић (Бенфика), Александар Митровић (Партизан) и Марко Шћеповић (Партизан).

Репрезантативци Србије окупиће се у понедељак у Барселони. Тимови Србије и Колумбије до сада су играли четири пута. "Орлови" су победили три пута, док је једна утакмица завршена нерешено.

Михајловић: Ово је последња шанса за Шћеповића

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је данас да у национални тим више неће звати Марка шћеповић, уколико нападач Партизана не промени однос према игри.

Шћеповић је већ дуже време на удару навијача који му замерају да се не залаже довољно на терену, а недавно му је после меча са Лудогорецома вођа навијача црно-белих Милош Радисављевић скинуо капитенску траку.

"Верујем у тог момка, знам да има квалитет и потенцијал. Ту смо да му помогнемо, али он је први који треба себи да помогне. Ово ће бити задњи позив за њега ако не промени свој приступ и начин  играња фудбала. Имам осећа да кад изађе на терен као да ти чини услугу", рекао је Михајловић на конференцији за новинаре у хотелу Хајат на којој је саопштио списак играча за пријатељски меч против Колумбије.

Он је додао да ће Шћеповић сигурно у среду против Колумбије одиграти 45 минута.
"Не занима ме да ли ће да постигне гол, већ да пружи максимум кад изађе на терен. Када буде тако, онда му нико на трибинама неће имати шта да замери. Све зависи од њега, ако буде слушао и имао одговарајући приступ, добијаће позив", рекао је Михајловић.

Селектор је истакао да неће мењати стил игре, иако не може да буде задовољан постигнутим резултатима у квалификацијама. "Имамо систем игре од којег не одступамо, играмо нападачки, са доста пресинга и кратким пасовима. Нико није задовољан резултатима у квалификацијама, али против Белгије и Хрватске смо показали да можемо да се носимо са њима. Заслужили смо много више, имамо проблем са рализацијом, али то је нормално јер немамо шпица. Међутим, имамо перспективу на тој позицији", поручио је Михајловић.

Он је навео да је добро је што ће национални тим проверу против Колумбије имати у шпанији, иако је тај меч требало да буде одигран у Београду. "Нема лаких утакмица, све су тешке, има атрактивних у неатрактивних противника. Увек желим да играм против бољих екипа да би знали где имамо проблем и шта треба да исправимо. Управо из тог разлога играмо са Колумбијом да би млади играчи видели где се налазе и да би сазрели", казао је он.

На питање новинара како коментарише 41. позицију Србије на ФИФА ранг-листи Михајловић је рекао: "Не обраћам много пажње на то. И Бразил је пре Купа конфедерација био на 22. месту, а пет пута је освојио Светско првенство. Не знам зашто ми не бисмо били 41, имајући у виду колико смо променили екипу и тежину групе", закључио је Михајловић.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије