Последња шанса Београда

Београдска публика налази се на танком леду. Уколико Маракана поново буде дочекала изабрани тим Србије звиждуцима и погрдним повицима, репрезентација ће се и трајно преселити у Нови Сад. Ако се буду чуле увреде и звиждуци, Србија више неће играти у Београду док сам ја селектор, резонује Михајловић а преноси "Спорт".

Селектор српских фудбалера Синиша Михајловић најавио је да репрезентација неће више играти у Београду, уколико на следећем мечу буде пропраћена звиждуцима. Негативна искуства са меча Ирска, уколико буду поновљена и против Белгије у октобру, дефинитивно ће преселити „орлове" у Београд.

У протекле две године репрезентација Србије није крочила на наш највећи стадион а да није извиждана, или дочекана повицима који ипак не доликују утакмици националног тима. У Новом Саду, као што смо имали прилику да видимо, влада нека потпуно друга атмосфера.

Прво је постојала могућност да Михајловић и његови изабраници сјајну екипу Белгије дочекају у Новом Саду, али објективни разлози то нису дозволили.

„Шансе нису велике, јер су Белгијанци већ резервисали смештај за себе, госте, спонзоре. Не бисмо ни тражили ни премештај да не постоји та група људи која пали масу и вређа поједине играче, понашањем штети репрезентацији. То нису навијачи који желе добро репрезентацији. Ова Србија није моја, ни Србија Савеза, већ Србија која припада свима нама и за коју сви морамо да живимо и навијамо", нагласио јеМихајловић.

Одмах потом Михајловић је више пажње посветио тим „штетним навијачима".

„Ако се буду чуле увреде и звиждуци, Србија више неће играти у Београду док сам ја селектор. Не желим да због таквих 'навијача' страдају млади играчи којима најтеже падају звиждуци и лоша атмосфера", истакао је Михајловић.

Селектор Србије је затим истакао да му је сасм систем важнији од исксутва и да зато не зове најбоље играче.

„Не могу рећи да зовем најбоље играче, али у одређеном моменту за мене су они најбољи. Сваки тренер има визију тима, игре. У мом случајју, не гледам ни године, ни искуство. Не пада ми на памет да зовем некога због тога што је млад, искусан или неискусан, а не уклапа се у мој систем. Не гледам, дакле, године, гледам систем игре и играче за које мислим да могу да одговоре мојим захтевима", рекао је Михајловић.

Ни Никола Ђурђић, који решета мреже по Скандинавији, није по мери Синише Михајловића

„Гледали смо га неколико пута и није материјал за најбољи национални тим", нагласио је селектор "орлова".

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије