Читај ми!

Лукић отворио душу

Владан Лукић, председник фудбалског клуба Црвена звезда и једини кандидат за ту функцију на предстојећим изборима сматра да није природно да поново износи свој програм, пошто је то већ урадио у мају 2009. године. Лукић је, такође, искористио прилику да говори о финансијском стању у клубу, данас али и у тренутку када је постао председник, као и о плановима за будућност.

"Када сам се први пут кандидовао за председника, изнео сам програм. Сматрам да је сада неприродно да износим нови програм. Знате у каквом сам стању затекао клуб и шта сам све урадио заједно са људима из моје управе и гласањем судите о томе. У новом мандату, дакле, нудим континуитет и наставак започетих послова", навео је Лукић у писму свим члановима Црвене звезде који имају право гласа на предстојећим изборима.

Избори за председника ФК Црвена звезда и чланове Скупштине клуба одржаће се 26, 27. и 28. маја, а право гласа има око 10.000 пунолетних чланова са плаћеном чланарином за 2011. годину.

"Од успешности ових избора зависи да ли ћемо на наредним имати 50.000 чланова", навео је Лукић између осталог.

Председник црвено-белих је истакао да је незадовољан чињеницом да је једини кандидат на изборима који следе.

"Желео сам да на изборима буде више кандидата, да бирате између различитих програма. Као што вам је познато, више пута сам позвао све који желе да се кандидују за председника клуба да то и учине. Чекао сам до последњег тренутка, јер се заиста не бих кандидовао да је то учинио неко ко може за Звезду да уради више од мене, да доведе више спонзора, да боље реши терет дугова и да доведе боље играче", додао је Лукић.

Он је казао да верује у "светлу Звездину будућност - и на спортском, и на пословном плану" и да мисли да је клуб "близу решења већине проблема".

Председник црвено-белих осврнуо се на финансијске проблеме клуба који су га зетекли по преузимању највише функције најтрофејнијег српског клуба.

"Са ове дистанце након три године руковођења клубом, могу да кажем да су нам затечени, односно наслеђени дугови били највећи терет. У мају 2009. године, када сам ступио на дужност, затекли смо дуг од 31.431.602 евра", саопштио је Лукић.

Затим се бавио мерама које су предузимане како би се проблеми решили.

"Током мог трогодишњег мандата добављачима је плаћено 23.434.480 евра, банкама 7.748.961 евра, за зараде, укључујући и заостале зараде из претходног периода, плаћено је 6.175.942 евра, другим клубовима плаћено је 4.207.650 евра, док је играчима и спортским стручњацима исплаћено 10.566.928 евра", истакао је Лукић.

Звездин председник такође је говорио о плановима које клуб има у наредном периоду, подсетио је навијаче да је потписан меморандум о наставку сарадње са Гаспромом. Лукић је такође говорио о договору са кинеским инвеститорима у вези са изградњом новог стадиона, као и потписивању уговора о техничком спонзорству са италијанском Леђеом.

"Звезда има увек, без обзира на услове у којима ради, само једну обавезу: да осваја трофеје. Два освојена национална Купа за три године су далеко испод онога што се очекује од Звезде", оценио је Лукић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије