Читај ми!

Вермезовић већ хоће титулу

Нови тренер фудбалера Партизана Владимир Вермезовић рекао је на конференцији поводом званичног промовисања за тренера да је најважнији циљ у наредној сезони освајање шесте узастопне титуле, али и да ће екипа учинити све да што дуже остане на европској сцени.

"Првенство је примарни циљ, а трудићемо се да колико-толико поновимо сезону из 2004. године када смо презимили у Европи. Дугујем велику захвалност претходним тренерима који су ми омогућили да се борим за шесту узастопну титулу", рекао је Вермезовић на конференцији за медије у Клубу спортиста на стадиону Партизана.

Повратник на клупу црно-белих из Јужне Африке нагласио је да ће учинити све да испуни очекивања навијача, који увек желе више од резултата.

"Навијачи ће опростити све, осим летаргије на терену. Не могу да обећам да ћемо играти на гол више, јер то би било неозбиљно, али радићемо на подизању ефикасности, пошто у офанзиви имамо доста младих и талентованих играча. Мада не делим играче на старе и младе него оне који хоће и неће, односно могу и не могу", истакао је он.

Он је рекао да за наредну сезону рачуна на искусне играче Сашу Илића, Звонимира Вукића, Стефана Бабовића и Немању Томића.

"Илић је икона клуба и док сам ја тренер за њега ће увек бити места у тиму. Не бих имао ништа против да остане и Ламин Дијара, јер играч који је дао 100 голова за Партизан свакако је добро дошао", констатовао је Вермезовић.

Према речима Вермезовића, са младим играчима које предводи суперталентовани Лазар Марковић треба бити опрезан, али зна како најбоље надоградити њихов таленат.

"Млади играчи имају право на грешку, али морају да знају како да се опходе према играчима који имају 300-400 утакмица у црно-белом дресу. Добио сам информације да су арогантни и препотентни ван терена, али, како да не буду после пет узастопних титула".

Он је истакао да је Партизанов играчки кадар довољно добар да буде супериоран у домаћем шампионату, али да су потребна појачања која праве разлику у Европи.

"Играч који је појачање мора да буде бољи од играча који је у Партизану. Ми на 80 одсто позиција у тиму имамо квалитетне играче, али потребно је појачати конкуренцију. Било би добро да једно од појачања буде репрезентативац Јужне Африке Шабалала, али мислим да је он прилично скуп за наше прилике", закључио је Вермезовић, уз констатацију да га радује што Звезда игра боље него раније, јер само тако Партизан може да постигне нешто у Европи.

Припреме за нову сезону почињу 11. јуна, од 14. до 26. јуна екипа ће боравити на Тари, а 28. следи пут у Словенију где ће одиграти три пријатељске утакмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије