Честитам, али ми смо и даље газде

Могу да се веселе колико хоће, али требаће им цео век да нас стигну, рекао је тренер Манчестер јунајтеда Алекс Фергусон после честитки које је упутио ривалима из Манчестер ситија на освајању титуле. "Ми прихватамо изазове и добри смо у томе", поручио Фергусон.

Само два минута је делило Манчестер јунајтед од освјајања јубиларне 20. шампионске титуле, када је Кун Агуеро срушио снове изабраника Алекса Фергусона. После дана за памћење у Премијер лиги, где је головима у зауставном времену Манчестер сити дошао до победе над Квинс Парк ренџерсом од 3:2 и прве титуле после 44 година време је да се слегну утисци.

Разочарана лица навијача „ђавола" на Олд Трафорду где су дочекали вест о победи градског ривала ипак нису превише уплашила Алекса Фергусона. Шкотски стручњак је честитао противнику титулу, али их је подсетио ко и даље газдује енглеским фудбалом.

"Они могу да се веселе колико год хоће, то је очекивано, али историја нашег клуба је уз нас. Сматрам да имамо богату историју, богатију од свих осталих, и Ситију ће требати читав век да дођу где смо ми данас", рекао је Фергусон.

"Прихватамо изазове и добри смо у томе". поручује шкотски стручњак.

Занимљиво је да су сличну поруку пре више од деценије имали навијачи Ливерпула који су на титулу Манчестер Јунајтеда одговорили поруком: "Јавите се када дођете до 18", алудирајући да је број титула које су "цвени" освојили недостижан за "ђаволе".

Навијачи Јунајтеда су одговорили на крају прошле сезоне када су освојили 19. титулу и скинули Ливерпул са трона резервисаног за најбољу екипу на Острву.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара