Обука редара по Уефиним стандардима

У Кући фудбала у Старој Пазови почела је обука редара и полицијских службеника по Уефиним стандардима. „Семинар је организован у циљу јачања капацитета Србије када је у питању безбодност на спортским објектима", рекао је министар полиције Ивица Дачић.

Министар полиције Ивица Дачић рекао је да у проблем решавања насиља у спорту морају да буду укључени сви сегменти друштва, а не само полиција и Фудбалски савез Србије (ФСС).

"Превенција не помаже без удруженог и заједничког деловања свих актера спортске арене. У решавању овог проблема морају да учествују сви сегменти друштва, неопходан је координисан рад и размена искустава", рекао је Дачић у Кући фудбала у Старој Пазови.

Данас је у том фудбалском центру почела обука редара и полицијских службеника по Уефиним стандардима.

"Ова обука је наставак активности која је произашла из комуникације државног врха са председником Уефе Мишелом Платинијем, као и закључака Савета за спречавање насиља на спортским догађајима и препорукама Уефе. Семинар је организован у циљу јачања капацитета Србије када је у питању безбодност на спортским објектима", навео је Дачић.

Он је додао да ће семинар допринети обучености редара, јер су они битан сегмент у спречавању насиља.

"Ово је почетак рада у овој области. МУП ће у наредном периоду покренути иницијативу за формирање радне групе која ће имати за циљ усаглашавање прописа. Ово је само један сегмент опште безбедности. Без обзира на уверење јавности, у Србији смо имали велики број спортских манифестација, док су случајеви насиља били минимални, углавном ван стадиона", закључио је Дачић.

Председник ФСС Томислав Караџић рекао је да не може да буде задовољан стањем у земљи када је у питању безбедност на стадионима и додао да према мишљењу Савета за спречавање насиља на спортским догађајима редарске службе не раде добро свој посао.

"Уверен сам да ће овај семинар бити школа за све полазнике, који ће своје знање преносити на друге", истакао је Караџић.

Он је подсетио да је у фебруару прошле године први човек Уефе Мишел Платини посетио Србију и разговарао са председником Борисом Тадићем.

"Имали смо случај Ђенова, а разлог посете био је тај што је на стадионима била битно угрожена безбедност и Платини је инсистирао на хитном решавању тог проблема", додао је Караџић.

Представник Уефе Марк Тимер рекао је да је та организација задовољна што је Србија на високом нивоу показала жељу да реши проблем насиља у спорту.

"Пред нама је велики посао, али можете да рачунате на нашу подршку и помоћ", поручио је Тимер.

Обука у Старој Пазови траје до 18. маја, а проћи ће је 25 полицајаца и пет представника ФСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара