Читај ми!

Билић вози Локомотиву

Селектор хрватске фудбалске репрезентације Славен Билић потписао је трогодишњи уговор са Локомотивом из Москве. У Русију ће с преселити после Шампионата Европе.

"Срећан сам и поносан што идем у велики клуб, велики град и изузетно јаку лигу", рекао је Билић новинарима у Сплиту.

"Било је пуно клубова из различитих земаља који су хтели да ме ангажују... Када сам се, међутим, састао са председницом Локомотиве, она ме је 'купила' својим планом, енергијом и ентузијазмом да баш мене доведе за тренера", казао је Билић, а пренео сајт Европске фудбалске федерације.

Он је са клубом из Москве потписао трогодишњи уговор.

"План је да се направе велики резултати у року од три године... У Русији има седам-осам клубова са подједнаким квалитетом за титулу. Биће то велики изазов за мене и моје сараднике", оценио је 43-годишњи тренер.

Он није желео да говори о финансијским детаљима уговора и додао је да су све његове мисли тренутно сконцентрисане на припреме Хрвата за ЕП.

Ипак, открио је који је разлог пресудио да прихвати понуду Московљана.

"Један од најбитнијих разлога због којег сам се одлучио за Локомотиву јесте тај што са мном у Москву иде цео стручни штаб репрезентације - Аљоша Асановић, Никола Јурчевић, Младен Пралија и Миљенко Рак", истакао је Билић.

Билић је репрезентацију Хрватске преузео 2006. године, успео је да се пласира на два Европска шампионата, али није одвео тим на Шампионат света у Јужној Африци 2010. године.

Хрватски медији наводе да је главни кандидат за његовог наследника Игор Штимац, што значи да ће он водити репрезентацију против Србије у квалификационим мечевима за Шампионат света у Бразилу 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се