Читај ми!

Реконструкција Партизана

Екипу Партизана чека вруће лето у којем ће клуб из Хумске имати задатак да реконструише и играчки и тренерски кадар. Извесно је да Аврам Грант напушта клуб, а на клупи ће га највероватније заменити Вермезовић или Рашић. "Црно-белима" ће се највероватније придружити Тејго, на путу повратка је и Антонио Рукавина, док би велико појачање било долазак Пауљевића из кулског Хајдука.

Одавно је било јасно да ће Партизан пети пут заредом освојити шампионску титулу, али ће у квалификације за Лигу шампиона „црно-бели" кренути са новим тренером и реновираним тимом.

Ера Аврама Гранта трајала је 16 мечева (14 у првенству и два у купу), и важи за једну од најкраћих тренерских епизода на клупи клуба из Хумске. Израелски стручњак остварио је примарни циљ, сачувао предност из првог дела првенства, али је доминацију у дербијима препустио Црвеној звезди.

Изгледа да је то и главни разлог зашто израелски стручњак напушта кормило Партизана и, како каже његов менаџер, највероватније се враћа на Острво. У прилог томе иду и најаве из управе Партизана да неће спречавати Израелца уколико се одлучи да напусти клуб.

Иако Грант још званично није напустио „црно-беле", медији увелико нагађају о његовом наследнику. За сада се најчешће помињу два имена. Први је Владимир Вермезовић који је у једном наврату већ водио Партизан, док је други Вук Рашовић, тренер Телеоптика.

Осим питања тренера, биће занимљив и прелазни рок у редовима Партизана. Српски шампион најављује нови јуриш на Лигу шампиона, али за то ће бити потребна велика реконструкција тима.

Још раније је најављено да ће редове Партизана највероватније напустити искусни Вукић и Бабовић, као и Томић за кога је заинтересована Рома.

Лазар Марковић, момак чије се име најчешће помињало ове сезоне, према најавама функционера клуба, сигурно остаје, макар још ову сезону.

Један од првих играча који се понудио Партизану и за кога је клуб веома заинтересован јесте Принс Тејго, који ће највероватније да се врати у Хумску после неуспеле сезоне у Бурси. Репрезентативац Гане је маестрално одиграо други део прошле сезоне, али су „црно-бели" тада пропустили прилику да га задрже у клубу.

Партизанова пракса враћања бивших фудбалера у претходном периоду показала се као успешна, па би она могла да буде настављена и овог лета. Поједини медији преносе информацију да би у редове „црно-белих" могао да се врати десни бек Антонио Рукавина, коме истиче уговор са Минхеом 1860.

И док је евентуални повратак Рукавине и даље неизвестан, према писању Спортског журнала, сасвим је извесно да ће ново појачање „црно-белих" бити десни бек кулског Хајдука Бранко Пауљевић.

Брзоноги фудбалер био је на мети Црвене звезде, а о његовим квалитетима тренер „црвено-белих" Роберт Просинечки није штедео речи хвале. На крају ће овај фудбалер највероватније завршити са друге стране Топчидерског брда.

Ипак, сва та нагађања тек треба да добију потврду или демантиј у наредном периоду, а до тада остају на нивоу чаршијских прича.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво