Читај ми!

Манћини, какаво финале

Титула освојена у последњим секундама меча, цео Манчестер је оставила без даха. Једни су славили други у неверици дочекали крај. У тренутку када је Јунајтед завршио меч победом, Сити је губио са 2:1, спремало се славље. У “фото” финишу екипа Роберта Манчинија преокренула резултат, освојила титулу и преселила славље на свој стадион. Италијан пресрећан. Фергусон честитао комшијама.

Тренер Манчестер ситија Роберто Манчини рекао је да никада није видео овакву завршницу фудбалског меча, али да је његов тим заслужио да победи.

"Никад нисам видео овакво финале. Нисмо заслужили да изгубимо, имали смо много шанси, и заслужили смо да победимо у утакмици и освојимо титулу. Фантастично је што смо освојили титулу и драго ми је и због клуба и због навијача", рекао је Манчини.

Сити је победио Квинс Парк Ренџерс са 3:2, а два гола је постигао у судијској надокнади времена. Плави тим из Манчестера морао је да победи да би освојио титулу и то је учинио због боље гол разлике у односу на градског ривала Јунајтед. "Ово је била луда сезона и луд последњи минут", рекао је Манчини.

"Било је заиста важно да почнемо да освајамо титуле. Манчестер сити сада има светлу будућност", рекао је Манчини.

Капитен Ситија Венсан Компани рекао је да га није напуштала вера да ће победити. "Ни у једном тренутку нисам престао да верујем. Када је Един (Џеко) постигао тај гол (за изједначење), сетио сам се многих других момената у сезони у којима смо ово радили. Није било разлога да се не верује. Не знам шта се десило на крају, била је огромна гужва", рекао је Компани.

Сити је освојио титулу после више од милијарду долара улагања Шеика Мансура из Абу Дабија, који је преузео клуб од некадашњег Тајландског премијера Таксина Синаватре у септембру 2008. године.

Јунајтед је у гостима победио Сандерленд са 1:0, а када се тај меч завршио, Сити је губио 2:1. "Црвени ђаволи" су се спремали за славље, али су онда стигле вести из Манчестера. "Сурово је овако изгубити титулу. Искусио сам много успона и падова током 25 година колико сам овде. Највише је лепих тренутака, три пута смо освајали титулу у последњем колу, а и данас смо за мало успели у томе", рекао је Фергусон.

Сер Алекс није заборавио да честита градском ривалу титулу.  "Хтео бих да у име Манчестер јунајтеда честитам нашим комшијама на фантастичном успеху, освајању Премијер лиге", рекао је Фергусон.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се