Читај ми!

Сити царује Острвом

Титула шампиона Енглеске одлучена у последњим секундама меча. Кун Агуеро донео победу Ситију, а тиме и наслов шампиона, у 93. минуту меча против Квинс Парка. Пирова победа Јунајтеда у Сандерленду. Арсенал у Лиги шампиона, Болтон у Чемпионшипу.

Никада борба за шампиона Енглеске није била узбудљивија. Секунде су одлучивале оо судбини трофеја, на крају Кун Агуеро доноси победу, три бода и велики пехар Манчестер ситију.

Два манчестерска клуба ушла су у последње коло са истим бројем бодова, "грађани" су имали бољу гол-разлику, па је победа Ситија малтене гарантовала титулу шампиона, која се чека пуне 44 године.

Јунајтед је у Сандерленду дошао до предности у 20. минуту, голом Вејна Рунија, 27. у Премијер лиги, а тај резултат остао је на снази до краја меча.

Са друге стране, на Итихаду виђена је једна од најдраматичнијих мечева у историји фудбала. Сити је дошао до предности у 39. минуту, стрелац је Забалета, први пут у сезони, а асистент Јаја Туре.

На полувремену, Болтон је водио у Стоуку, па је "ренџерсима" морао да стигне до бода како би задржали премијерлигашки статус. У складу са тим, изабраници Марка Хјуза стижу до изједначења у 48. минуту. Стрелац је Ђибрил Сисе, после велике грешке Лескота.

Један од кључних тренутака на мечу десио се у 55. минуту. Карлос Тевез ударио је Џоија Бартона, који му је узвратио истом мером, међутим, само капитен лондонског клуба добија црвени картон и Сити остаје са играчем више на терену.

Ипак, гости долазе до новог гола у 66. минуту. Шок на Итихаду. Меки постиже погодак са играчем мање, Сити је далеко од титуле шампиона Енглеске.

Општа офанзива "грађана". У игру улазе Един Џеко и одбачени Марио Балотели. Домаћин игра "викторије" пред голом Кенија, али више од 30 удараца било је потребно да Сити стигне до гола.

Играо се 92. минут, Един Џеко доноси изједначење. Само минут касније, Кун Агуеро постиже 23. гол у сезони и доноси велику победу Ситију и прекида пост дуг 44 године.

Болтон ће наредне сезоне придружити Вулвсима и Блекбурну у Чемпионшипу. Изабраници Овена Којла нису успели да савладају Стоук у гостима (2:2), те нису искористили пораз КПР-а у Манчестеру.

Арсенал је дошао до победе над Вест Бромвичем у другом полувремену. "Тобџије" су тако обезбедиле треће место на табели и учешће у Лиги шампиона наредне сезоне.

Тотенхем је победом над Фуламом обезбедио четврто место и квалификације за Лигу шампиона, осим уколико Челси у суботу не постане првак Европе, чиме би "плавци" заузели место лондонског ривала.

Резултати последњег кола:

Челси - Блекбурн 2:1
Евертон - Њукасл 3:1
Манчестер с. - КПР 3:2
Норич - Астон Вила 2:0
Стоук - Болтон 2:2
Сандерлен - Манчестер ј. 0:1
Свонси - Ливерпул 1:0
Тотенхем - Фулам 2:0
ВБА - Арсенал 2:3
Виган - Вулвс 3:2

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво