Читај ми!

Кркић појачава Србију

Фудбалер Роме и шпански нападач српског порекла Бојан Кркић могао би да постане репрезентативац Србије.

Кркић је 2008. године одбио позив тадашњег селектора Радомира Антића и изабрао да наступа за Шпанију, али је одиграо само један и то пријатељски меч против селекције Француске.

По новим правилима Светске фудбалске федерације (ФИФА), играч који одигра само један меч за сениорски тим неке државе, има право да промени национални дрес.

Кркић није играо за "црвену фурију" већ четири године, а неће га бити ни у тиму који брани титулу на предстојећем Европском првенству, па је фудбалер близу одлуке да прихвати позив српске репрезентације, сазнају "Новости".

Уколико прихвати да игра за Србију, Кркић би могао да буде велики адут будућег селектора Синише Михајловића у квалификацијама за Светско првенство у Бразилу, поготово у нападу, где су "орлови" најтањи.

Бојан Кркић је рођен у Шпанији 1990. године, у месту Лињола, а фудбалом се бави од своје седме године.

Прошао је све категорије Барселоне, а за први тим је на 163 утакмице постигао 41 гол. Прошле године је за 12 милиона евра прешао у Рому за коју је одиграо 36 мечева и шест пута се уписао у листу стрелаца.

Његов отац Бојан Кркић сениор, родом из Параћина, играо је за Црвену звезду, ОФК Београд и никшићку Сутјеску, а затим отишао у Шпанију, где се оженио Каталонком и остао да живи у Барселони.

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се