Читај ми!

Барези још памти маглу спаса

У Београду је сунчан дан, а ја видим маглу, речи су легендарног Франка Барезија који се још увек сећа како је магла спасла Милан у дуелу са Црвеном звездом давне 1988. Поново је у нашој престоници, овог пута другим поводом, као промотер 6. Милановог јуниорског кампа, који се одржава од 18. до 22. јуна на Ади Циганлији.

Легендарни капитен Милана и италијанске фудбалске репрезентације Франко Барези рекао је данас да, без обзира на то што је у Београду предиван сунчани дан, он и даље види јаку маглу.

"Кад год помислим на Београд сетим се магле и чувене утакмице са Црвеном звездом 1988. године када нас је Бог спасао елиминације. Звезда предвођена Дејаном Савићевићем нас је "разбила", а онда се спустила магла. Сутрадан смо прошли на пенале и тада је почела ера великог Милана на челу са Аригом Сакијем. Иако је данас сунчан дан, мени је и даље пред очима она магла", рекао је Барези, који је промотер овогодишњег шестог Милановог јуниорског кампа у Србији, који ће се од 18. до 22. јуна одржати на Ади Циганлији.

Барези је додао да је Србија одувек била расадник фудбалских талената. Подсетио је да је играо против многих од њих и признао да би једног актуелног српског репрезентативца радо видео као наследника у црвено-црном дресу Милана.

"Мој фаворит је Бранилсав Ивановић из Челсија. То је модеран одбрамбени играч и ако бих се ја питао, одмах би га довео у Милано. Мислим да ће без њега, али и без Џона Терија одбрана Челсија тешко одолети Бајерну у финалу Лиге шампиона", истакао је Барези.

Он је новинарима открио да нема ноћне море због пенала који је промашио у финалу Светског првенства против Бразила.

"То је фудбал. Што се мене тиче, била је то једна од мојих најбољих утакмица у каријери. Јесам промашио пенал, али пенали су лутрија. Зато нам се вратило 2006. године на шампионату у Немачкој када је Италија на пенале постала првак света", констатовао је Барези.

Према његовим речима, Јувентус је заслужено ове сезоне освојио титулу шампиона Италије и не би било у реду да навијачи Милана траже оправдање у судијским грешкама.

"Један детаљ, па макар и велика судијска грешка као што је непризнат гол Мунтарија у међусобном дуелу, нису преломили шампионат. Уосталом, ми смо и после тога имали пет бодова предности, па смо их прокоцкали. Мислим да су пресудиле наше грешке и велики број повреда. Ипак, надам се да ће Милан већ следеће сезоне поново вратити примат у Италији, али и у Европи, где је одувек био у врху".

Барези је рекао да се нада добром резултату Италије на ЕП у Украјини и Пољској и искористио прилику да похвали одлуку Фудбалског савеза Србије да Синишу Михајловића именује за селектора.

"Он је прави човек на правом месту. Био је велики играч, већ је стекао и солидно тренерско исксуство и уверен сам да ће Србија са њим имати одличне резултате", закључио је Барези.

Барези је целу играчку каријеру провео у Милану, у чијем дресу је освојио шест титула шампиона Италије, три титуле првака Европе, два Интерконтинентална купа, три Суперкупа Европе и четири италијанска Суперкупа.

Одиграо је укупно 719 утакмица и постигао 33 гола, а његова "шестица" повучена је из употребе.

За репрезентацију Италије одиграо је 82 утакмице и постигао један гол.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије