Читај ми!

Италија без Тотија и Дел Пјера

Селектор фудбалске репрезентације Италије Ћезаре Прандели објавиће шири списак играча за Европско првенство у недељу, саопштио је Фудбалски савез Италије. Италијански селектор најавио је да на списку неће бити ветерана Алесандра Дел Пјера и Франческа Тотија.

Прандели ће открити имена потенцијалних репрезентативаца по завршетку последњег, 38. кола, првенства Италије, а прве тренинге играчи ће имати већ почетком наредне недеље у Коверћијану.

 

Фудбалер Јувентуса и Наполија који ће играти финале Купа Италије 20. маја остаће са својим клубовима до тог меча.

Италијански селектор најавио је да на списку неће бити великих изненађења, као што је повратак у репрезентацију ветерана Алесандра Дел Пјера и Франческа Тотија.

 

Ипак, он је најавио да у тиму има места за проблематичног нападача Манчестер Ситија Марија Балотелија који је због свог понашаја на и ван терена дошао у сукоб са тренером клуба, такође Италијаном, Робертом Манћинијем.

Прандели је такву одлуку објаснио жељом да се за место у тиму боре млади и талентовани нападачи међу којима је и 21-годишњи Балотели.

На списку ће бити и нападач Милана Антонио Касано, иако је због операције срца одсуствовао шетс месеци. Касано се прошлог месеца вратио у тим Милана.

Коначан списак селекције Италије биће објављен између 23. и 29. маја који је и последњи датум према правилима УЕФА за пријаву тима.

 

Италијани ће пре Европског првенства, које се од 8. јуна игра у Пољској и Украјини, играти два припреман меча против Луксембурга 29. маја у Парми и Русије 1. јуна у Цириху.

На ЕП Италија ће играти у Групи Ц са Шпанијом, Хрватском и Ирском.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво