Читај ми!

Нереди у комшилуку

На утакмицама прошле ноћи није било мира у комшилуку. На утакмици између Петровца и Будућности из Подгорице дошло је до великог сукоба гостујућих навијача и полиције где је повређено 20 особа. Инциденти забележени и у Загребу где су се на Максимиру навијачи Осијека сукобили са полицијом, после финала купа на којем је њихов тим поражен од Динама.

Најмање десет полицајаца и скоро исто толико навијача подгоричке Будућности повређено је у Петровцу у инциденту који се десио након фудбалске утакмице између клубова из та два града.

Током утакмице одигране у среду увече дошло је до жестоке туче у којој се око 200 подгоричких навијача, популарних "варвара", сукобило са припадницима обезбеђења и органа реда.

Биланс сукоба, осим више повређених полицајаца и навијача, јесте неколико уништених аутомобила, преносе подгорички медији.

У полицији кажу да су навијачи започели инцидент, док "варвари" тврде да је сукоб инсцениран од стране полиције.

Навијачи су у изјави за подгоричке Вијести навели да је полиција покушала групу од око 200 људи да смести на део трибине на који може стати максимално 40 особа, уместо на потпуно празну трибину иза гола.

„Молили смо полицију да нас смести на трибину иза гола, која је била потпуно празна и на коју бисмо могли сви да станемо. Нису нам дали. Било је повређених на обе стране. Мислим да је повређено око седам-осам полицајаца. И нас има отприлике толико повређених", рекао је један од повређених навијача за Вијести.

Утакмица је завршена победом фудбалера Будућности од 4:1.

Жестоко је синоћ било и у Загребу где су се навијачи Осијека, популарна „кохорта", такође сукобили са полицијом. Осијек је синоћ изгубио финале купа од Динама, а нереди су кренули одмах по завршетку меча испод јужне трибине Максимира.

После десетак минута, полиција је успела да смири ситуацију и ухапси најратоборније навијаче.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво