Туре жели назад у Барсу

И поред успеха које бележи са Манчестер ситијем, и поред статуса који ужива у клубу и код навијача, Јаја Туре и даље истиче како је Барселона клуб у коме жели да игра, и у коме жели да заврши каријеру. "Барселона је тим мог живота, желим тамо да завршим каријеру", изјавио је Туре за један шпански радио.

Везиста Манчестер ситија Јаја Туре поново је истакао своју велику жељу да се врати на Камп Ноу, и тамо заврши каријеру.

Туре, који је провео три године у Барселони пре него што се преселио на Острво у транферу вредном око 30 милиона евра.

Интернационалац из Обале Слоноваче од тада игра сјајно за „грађане", и управо су његова два гола Њукаслу протеклог викенда довела његов клуб надомак освајања прве титуле након 1968. године.

И поред свега, Туре жели да се врати у Каталонију, и да тамо игра све док му не дође време да каже „збогом" професионалном бављењу фудбалу.

„Пре две године сам рекао да желим да се вратим. То је најважнији тим у мојој каријери, и када вас они позову не размишљате превише. Једноставно, волим Барселону", реко је Туре једном шпанском радију.

„На конференцији приликом свог одласка рекао сам да ћу се вратити. У животу никада не знате шта ће бити сутра. Барселона је тим мог живота, желим тамо да завршим каријеру, када бих могао да се вратим, урадио бих то без размишљања".

Туре такође верује да ће Барса бити у сигурним рукама када Тито Виљанова преузме функцију првог тренера на лето.

„Не знам Тита толико добро, али уверен сам да ће примењивати исту филозофију као и Пеп. Он је такође сјајна особа, са сличном визијом игре. Тито је добар тренер".

Туре се осврнуо и на Гвардиолину одлуку да се повуче са места шефа струке тима из Барселоне, рекавши да је "одлука некима можда чудна, из разлога што је Гвардиола био кључни фактор свих успеха Барселоне у претходне четири године, али да је са људске стране сасвим разумљив нагон да се одмори, и привремено посвети нечему другом".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара