Читај ми!

Гол каријере

Различито расположење у таборима вечитих. Црвено-бели пресрећни трећим тријумфом над Партизаном у пролећном делу сезоне, наравно, најсрећнији је Каду. Просинечки подсећа да предстоји финале Купа. Црно-бели жале за пропуштеним приликама и наглашавају да су они ти који су освојили титулу. Грант рекао да је Партизан био бољи.

Тренер фудбалера Црвене звезде Роберт Просинечки рекао је да ће првенствена победа над Партизаном добити на значају тек ако црвено-бели сезону заврше са освојеним трофејом у Купу Србије.

"Ово много значи за самопоуздање наше младе екипе, али још ништа нисма урадили. Нас 16. маја чека борба за Куп. То нам је најважније у овом тренутку. Јесмо фаворити, али засад само на папиру. Победе у дербију добиће на значају ако освојимо куп", рекао је Просинечки на конференцији за новинаре после утакмице у Хумској.

"Ово је био прави дерби, ни ми ни Партизан нисмо хтели да изгубимо. Веома сам задовољан због треће узастопне победе над вечитим ривалом. Морам да будем срећан, опет смо добили једну велику екипу као што је Партизан. Играчи су показали да имају карактер, на крају нас мало послужила и срећа", додао је Просинечки.

Стрелац победоносног гола у 142.вечитом дербију, Бразилац Каду, рекао је да је срећан због победе и да је одлучујући гол можда и најважнији у његовој каријери. "Осећам се баш добро. Ова победа је велика ствар за нас, али нам следи и финале Купа и битно је да освојимо трофеј. Ово је вероватно мој најзначајнији гол у каријери", казао је Каду.

Капитен црвено-белих Никола Микић рекао је да је срећан због победе над великим ривалом, али да остаје жал за освајањем титуле. "Срећан сам због три везане победе над Партизаном, али ми је жао што нисмо узели титулу тако да су осећања помешана. Ова три тријумфа много значе за играче који ће остати у Звезди и надам се да ће их искористити да освоје титулу следеће сезоне", казао је Микић.

На питање новинара да ли то значи да напушта клуб, Микић је рекао да не зна да ли ће напустити црвено-беле, и додао да постоји та могућност.

Фудбалер Звезде Лука Миливојевић оценио је да је тријумф над Партизаном показао да су црвено-бели бољи тим. "Пресрећни смо што је гол пао у судијској надокнади. Ове полусезоне смо на три утакмице са Партизаном дали пет голова, а нисмо примили ни један, што показује да смо тренутно бољи", рекао је Миливојевић.

Тренер Партизана Аврам Грант рекао је да је разочаран због резултата, али поносан на играче због начина на који су освојили пету узастопну титулу првака.

"Разочаран сам због резултата, али поносан на играче због начина на који су узели титулу ове године. И на овој утакмици против доброг тима, без много играча из првог дела сезоне, били смо бољи, стварали шансе, а они дали леп погодак из једине прилике у другом делу меча", казао је Грант. На инсистирање новинара да ли намерава да поднесе оставку на крају сезоне, Грант је више пута, уз осмех, рекао да не разуме питање.

"Више пута сам рекао да поштујем претходног тренера који је направио 10 бодова предности, направио ми лакши посао за наставак. Ипак, имали смо доста проблема током пролећа, били смо без Шћеповића и сада Вукића. Осигурали смо титулу три кола пре краја, ово је био меч за престиж. Хтели смо да победимо, али нажалост нисмо успели", казао је он.

Грант је додао да је свестан да је он најодговорнији за резултате, али и игру екипе у другом делу сезоне.

Фудбалер Партизана Немања Томић после меча је истакао да је његов тим имао прилику да победи, али је пропустио. "Имали смо шансе које нисмо искористили, а они су из једне прилике дали гол", рекао је Томић.

Његов саиграч и дебитант на 'вечитом дербију' Милош Остојић такође жали за пропуштеним приликама. "Није лепо изгубити први дерби. Као и претходна два меча са Звездом, нисмо искористили своје прилике. Фалило нам је концентрације у завршници", казао је фудбалер црно-белих.

Играчи Партизана Лазар Марковић и Владимир Волков нису желели да за медије коментаришу утакмицу. Марковић је пролазећи поред новинара добацио да је кратко био на терену за коментар. "Зашто мене зовете, ја сам играо само пет минута", казао је млади нападач. Волков је рекао да је расположен да да изјаву у било ком тренутку, само "не сада".

Бек Партизна Милан Смиљанић сматра да је пропуштено много шанси, али да су играчи уложили напор и да због тога немају за чим да жале. "Не могу да поверујем шта смо све промашили у ове три проћне утакмице са Звездом. Јесмо тужни, али ми смо ипак шампиони и немамо за чим да жалимо. Данас смо добро одиграли, можемо да се погледамо у очи", казао је Смиљанић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара