Читај ми!

Месијев "покер" за опроштај од Гвардиоле

Камп Ноу експлодирао када је на терен, последњи пут као тренер Барсе изашао Пеп Гвардиола. Око 88.000 навијача посматрало поздравну представу Леа Месија посвећену тренеру. Четири гола Аргентинца у мрежи "комшија". Барса - Еспањол 4:0. Реал и Атлетико преокретом до бодова.

Лионел Меси је величанственом представом увеличао опроштај Јосепа Гвардиоле од Кампа Ноу. Аргентинац је постигао сва четири гола у победи над Еспањолом и стигао до невероватних 50 голова ове сезоне.

Ипак, емоције на величанственом Кампу Ноу експлодирале су тек пошто је утакмица завршена, јер је 88.000 навијача жечечп да достојно обележи последњу утакмицу Пепа Гвардиоле на овом стадиону, бар за сада.

"Немате представу колико сам поносан сваки пут када одавде одем кући. Хвала вам свима... Много ћете ми недостајати, али ја сам тој који губи. Остављам вас у најбољим могућим рукама", рекао је Гвардиола после меча, грлећи наследника на клупи Барсе, Тита Виланову.

Током утакмице, ипак, у ценру пажње био је Лео Меси који је постигао четири гола, односно укупно 50 у Примери и 72 у сезони, чиме је оборио рекорд Арчија Старка из 1925. године.

Меси је голове постигао у 12., 63., 74. и 78. минуту.

Нови фудбалски првак Шпаније Реал из Мадрида савладао је као гост екипу Гранаде са 2:1, у претпоследњем 37. колу националног шампионата.

"Краљевски клуб" је до победе дошао након преокрета и шокирао домаћи тим, који је испустио драгоцене бодове у борби за опстанак несрећним аутоголом у судијској надокнади. Гранада сада мора да стрепи пошто има само два бода више од Сарагосе, најближег пратиоца из опасне зоне, која је остварила победу наде против отписаног Расинга из Сантандера (2:1).

Преокрет и скок на пето место Примере направио је Атлетико Мадрид у сусрету са Малагом (2:1), док је Валенсија осигурала трећу позицију и директно учешће у Лиги шампиона поготком Жонаса у судијској надокнади на "Местаљи" против Виљареала (1:0).

Првак је познат, а драму око опстанка разрешиће последње коло, када ће се још један клуб придружити Спортингу из Хихона и Расингу. Угрожени су Сарагоса, Рајо Ваљекано, Виљареал и Гранада.

Вечерашњи резултати:

Мајорка - Леванте 1:0 (Пина 54)

Атлетик Билбао - Хетафе 0:0

Гранада - Реал Мадрид 1:2 (Јара 5 - Роналдо 81.пенал, Кортес аутогол 90+3)

Валенсија - Виљареал 1:0 (Жонас 90+2)

Севиља - Рајо Ваљекано 5:2 (Баба 30, 47, Кала 42, Рејес 65, Кануте 81 - Коста 37.пенал, 77)

Барселона - Еспањол 4:0 (Меси 12, 64.пенал, 74, 79.пенал)

Спортинг Хихон - Бетис 2:1 (Сангој 12.пенал, 54 - Молина 45+1)

Атлетико Мадрид - Малага 2:1 (Коке 69, Адријан 79 - Елисеу 38)

Сарагоса - Расинг Сантандер 2:1 (Постига 13, Лафита 79 - Кристијан 11)

Осасуна - Сосиједад 1:0 (Балде 13)

Табела: Реал Мадрид 97 бодова, Барселона 90, Валенсија 61, Малага 55, Атлетико Мадрид 53, Леванте 52, Мајорка 52, Осасуна 51, Севиља 49, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара