Читај ми!

Челсију трофеј ФА Купа

“Плавци” освојили трофеј. Фудбалери Челсија освојили су трофеј енглеског ФА купа пошто су данас у финалној утакмици на стадиону Вембли у Лондону савладали екипу Ливерпула са 2:1. Дрогба ушао у историју ФА Купа као једини играч који је постигао гол у четири финала.

Лондонски тим тако је освојио први трофеј у овој сезони и под управом новог менаџера Роберта Ди Матеа, а прилику за други имаће у финалу Лиге шампиона 19. маја против Бајерна у Минхену.

Челси је до четвртог трофеја ФА купа у последњих шест сезона дошао бољом игром у већем делу сусрета. Екипа српског репрезентативца Бранислава Ивановића доминирала је у првом полувремену, када је повела голом Рамиреша, а тријумф је најавио Дидије Дрогба за вођство од 2:0 десетак минута после одмора.

Нападач из Обале Слоноваче тако је постао први фудбалер у 141. годишњој историји ФА Купа који је постигао гол у четири финала.

Ливерпул је успео да се врати резултатски у меч када је нападач Енди Керол, који је ушао са клупе, смањио на 1:2 у 64. минуту. Исти играч имао је прилику и да изједначи неколико минута касније, али је голман Челсија Петр Чех успео крајњим напором да спаси своју мрежу па је Лондонски клуб славио освајање трофеја на Вемблију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво