Читај ми!

Јагодина и Слобода у трци за Европу

Фудбалери Јагодине остали су у трци за пласман на европску сцену пошто су данас на домаћем терену победили екипу крагујевачког Радничког са 1:0. Слобода чека своју шансу у борби за 4. место. Воша забележила важну победу против БСК Боче од 2:0. Рад испратио Борац у Другу лигу.

Закувало се у финишу Јелен супер лиге. Два кола пре краја четири клуба конкуришу за два места у Европи. Најближи циљу су Војводина и Раднички 1923, али Јагодина и Слобода имају своју рачуницу и чекају кикс ова два ривала.

Два кола пре краја шампионата Јагодинци су победом над директним ривалом за пласман у Европу и сада заостају само два бода за Радничким 1923, који и даље заузима треће место на табели.

У неизвесном мечу 28. кола Супер лиге, у Јагодини је домаћи тим дошао до тријумфа пошто је на самом страту утакмице Горан Гогић погодио мрежу Крагујевчана. Следеће узбуђење виђено је у 55. минуту, када су због кошкања искључени Душко Дукић из Јагодине и Филип Костић из састава гостију.

До краја меча није било промене резултата па су Јагодинци прескочили Војводину и сада са 45 бодова заостају само два за трећепласираним Крагујевчанима.

Вредну победу изборила је и Слобода против Новог Пазара (3:0), тако да и Ужичани рачунају на Европу. Саво Ковачевић био је двоструки стрелац, а један гол постигао је Предраг Ранђеловић.

Борац, коме су бодови у борби за опстанак били неопходни поражен је против Рада. Клуб са Бањице повео је средином другог полувремена преко Николе Распопвића. Ипак, Борац је дошао до изједначења у 74. минуту када је из пенала Марко Павићевић донео изједначење.

Фудбалери из Чачка нису успели да освоје преко потребне бодове пошто је Горан Чаушић само четири минута касније поставио коначан резултат. Борац је после пораза остао на 15. месту на табели са 19 бодова, шест мање од Новог Пазара и мораће у последња два меча да забележи победе, а да Новопазарци изгубе оба меча да би опстао у елитном такмичењу.

Јавор је на гостовању савладао са 4:1 Хајдук из Куле и сада је три бода испред Куљана који су остали на 11. позицији. Двоструки стерлац за госте био је Раде Вељовић док су по гол дали Обијора Одита и Живорад Мишић. Једини гол за Хајдук у надокнади времена постигао је Александар Ћавин.

ОФК Београд је на свом терену са 2:0 победио последњепласирани Металац. Стрелци за ОФК су били Августо Батиоха и Милош Мијић.

До убедљиве победе стигли су и фудбалери суботичког Спартака, који су са 4:1 савладали Смедерево. Владимир Торбица био је два пута прецизан за Спартак, а убедљиву победу домаћина обезбедио је Марко Адамовић у надокнади времена.

Војводина је изборила веома значајну победу, након које и даље конкурише за пласман на европску сцену. Новосађанима је било потребно 29 минута да дођу до предности од 2:0. Оба поготка је постигао Оумару. Први у 15. минуту, а други у 29. из пенала.

Резултати:

Хајдук - Јавор 1:4 (Човило 90 - Одита 18, Вељовић 21, 32, Мишић 53)

Спартак - Смедерево 4:1 (Торбица 19, 74, Бољевић аутогол 21, Адамовић 90 - Ковачевић 41)

Рад - Борац 2:1 (Распоповић 61, Чаушић 78 - Павићевић 74. пенал)

Јагодина - Раднички 1:0 (Гогић 6)

ОФК Београд - Металац 2:0 (Батиоха 13, Мијић 40)

Слобода - Нови Пазар 3:0 (Ковачевић 15, 59. пенал, Ранђеловић 36)

Партизан - Црвена звезда  0:1 (Каду 90.) 

Војводина - БСК 2:0 ( Оумару 15 и 29. пенал)

Табела: Партизан 74 бода, Црвена звезда 65, Радничи 47, Војводина 46, Јагодина 45, Слобода 45, Спартак 40, ОФК Београд 40, Рад 34, Јавор 33, Хајдук 30, Смедерево 29, БСК 27, Нови Пазар 25, Борац 19, Металац 15.

У 29. колу, 12. маја, састају се:
Слобода - Хајдук
Нови Пазар - ОФК Београд
Металац - Јагодина
Раднички - Партизан
Црвена звезда - Рад
БСК - Спартак
Борац - Војводина 
Смедерево - Јавор

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво