Читај ми!

Не дам на клуб и породицу

Доскорашњи тренер Фиорентине Делио Роси рекао је да жали због инцидента у којем је ударио играча Адема Љајића, али да захтева поштовање према клубу и својој породици.

"Жао ми је, извињавам се грађанима Фиренце, играчима, клубу и Љајићу. Никада у каријери нисам ударио некога, али захтевам да се поштују клуб који тренирам и моја породица. Зато сам тако реаговао. Неке границе морају да постоје. Ако ми неко помиње породицу, не могу да се правим да нисам чуо. Платићу цену за своје поступке који су били срамотни, али са људске стране су разумљиви", рекао је Роси италијанским медијима.

Он је у среду увече на мечу са Новаром (2:2) неколико пута ударио Љајића који је излазио са терена и иронично аплаудирао тренеру.

Исте вечери управа клуба је сменила Росија, а поједини италијански медији објавили су да је Љајић приликом изласка са терена поменуо и Росијевог сина који је оболео од Дауновог синдрома.

"Тешко ми је што одлазим, дошао сам да се поздравим са Фиренцом. Нажалост, моја авантура са Фиорентином је готова", признао је Роси.

У првим реакцијама након инцидента Роси се нашао на жестоком удару критике јавности и колега.

"Јавило се много лажних моралиста да причају о инциденту, а да претходно нису чули моју страну приче. Постоји једна изрека која каже да прво морате да ходате у нечијим ципелама два дана како бисте могли да судите о тој особи. Некада речи наносе веће ране од мача. Никада у животу нисам подигао руку на своје или туђе дете", истакао је бивши тренер љубичастих.

Роси је због инцидента добио три месеца суспензије, док је Фиорентина казнила Љајића забраном играња до краја сезоне.

Дисциплински органи Серије А казнили су Фиорентину са 15.000 евра, јер су навијачи на мечу са Новаром вређали Љајића на националној основи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара