Читај ми!

Кембел окачио копачке

Крај каријере дуге деветнаест година. Преко Тотенхема, Арсенала, репрезентације Енглеске, до Њукасла - фудбалски је пут Сола Кембела, који је одлучио да заврши каријеру. Већ годину дана нема ангажман, Њукасл га је отпустио прошлог маја, ситуацију додатно искомпликовала повреда стопала. Кембел преломи и донео одлуку да заврши каријеру.

Бивши репрезентативац Енглеске Сол Кембел објавио је да се после 19 година повлачи из професионалног фудбала. Сјајни одбрамбени играч донео је тешку одлуку о крају каријере.

"Тешко је отићи када сте дуго, дуго били врхунски спортиста. Тешко ми је да изговорим да нећу поново играти професионално фудбал, јер сам дуго био на врху", рекао је Кембел.

Кембел је последњу утакмицу одиграо за Њукасл, а из тог клуба је отпуштен 25. маја прошле године и од тада нема ангажман.

"Имао сам понуду тима из Премијер лиге и од екипе која је скоро обезбедила пласман у највиши ранг, али сам имао повреду стопала и за време опоравка ти људи су наставили даље да траже играча", рекао је дефанзивац.

Он је професионалну каријеру почео 1992. године у Тотенхему и био је капитен те екипе, да би 2001. прешао у највећег ривала Арсенал. Потом је играо за Портсмут, Нотс каунти и Њукасл јунајтед.

Кембел је за репрезентацију Енглеске наступио 73 пута и постигао је један гол, а учествовао је на по три светска и европска шампионата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се