Меси обара рекорде

Сваким даном Лео Меси обара фудбалске рекорде. После два гола која је дао на мачу против Сарагосе у победи Барселоне од 4:1, Аргентинац је постао тек пети фудбалер који је у сезони постигао укупно 60 погодака. До краја сезоне Меси би могао да сруши рекорд Герда Милера који је у дресу Бајерна у сезони 1972/72 дао 67 голова.

Најбољи фудбалер света Лионел Меси постигао је два поготка у тријумфу Барселоне против Сарагосе (4:1) и на тај начин постао тек пети играч у историји, који је у једној сезони дошао до цифре од 60 голова.

Аргентинац дефинитивно помера границе, а имајући у виду лакоћу са којом тресе мреже, готово је извесно да би до краја сезоне могао да сруши рекорд легендарног Немца Герда Милера, који је сезони 1972/1973 за Бајерн постигао 67 погодака.

Више од 60 голова у сезони постигли су и Мађар Ференц Деак, стрелац 66 голова за Шентлоринц, у сезони 1945/1946, Холанђанин Хенк Грот, 64 поготка за Ајакс 1960/1961 и Енглез Дикси Дан, 63 гола за Евертон у сезони 1920/1921.

Меси је ове сезоне 38 голова дао у Примери, 14 у Лиги шампиона, три у шпанском Суперкупу, по два у Купу краља и Светском клупском првенству и један у Суперкупу Европе.

До краја сезоне преостало је да одигра најмање 10 утакмица, седам у Примери, две у полуфиналу Лиге шампиона и једну у финалу Купу краља, плус наравно, евентуално финале елитног такмичења.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије