Читај ми!

Опет крваво у Бразилу

Бразил је у последње две недеље захватио талас навијачког насиља који је прошлог викенда однео и трећи живот. Један навијач је погинуо у окршају симпатизера Гојаша и Виљанове у граду Гојанији. Инцидената је било и на више других мечева у Бразилу, а најтежи се догодио на мечу Пелотаса и Виљанове.

Само недељу дана је прошло од када су два навијача Палмеираса изгубила живот у окршају са присталицама Коринтијанса, навијачко дивљање у Бразилу однело је нове животе.

У тучи присталица Гојаша и Виљанове у граду Гојанији погинуо је 23-годишњи младић. Несрећни младић упуцан је у леђа када су се две навијачке групе потукле у парку поред стадиона.

Ни ту није био крај крвавим нередима. Плиција у Рију успела је у последњем тренутку да спречи велики инцидент када је ухапсила 60 навијача Ботафога који су направили заседу присталицама Флуминенсеа који су долазили аутобусом.

Тешки инциденти регистровани су и на утакмици Пелотаса и Гремија. Инциденти су почели одмах после судијског звиждука који је означио минималну победу Пелотаса. Двојица домаћих навијача прескочила су ограду и отрчала до дела трибине где су се налазиле присталице Гремија.

Навијачи су провоцирали гостујуће навијаче када је шесторо навијача Гремија прескочило ограду и испребијало "провокаторе". Полиција је спречила теже инциденте и ухапсила осморо изгредника.

Најновији нереди поново су покренули дебату у тој земљи да ли је Бразил спреман за одржавање Мундијала за две године. Притужбе на висок степен криминала био је и раније актуелан, али мало се пажње обраћало на насиље на стадионима.

И док полиција "чисти" фавеле (макар оне које се налаже ближе централним градским четвртима) од криминала, очигледно да велики посао треба да се учини на самим стадионима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије