Буфон: Јуве мимо свих очекивања

Светски првак из 2006. године, Буфон је један од фудбалера који су остали у Јувентусу и када је клуб пребачен у Серију Б након чувеног скандала, што му је купило заувек место у срцима навијача овог тима. Јувентус се, постепено додуше, враћа на старе стазе, ове године игра одлично, што је ипак мало ко очекивао. Па ни сам Буфон.

Голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон истакао је да је тренер „старе даме" Антонио Конте најзаслужнији за можда и неочекивано добре резултате овог тима.

Јувентус је прошле године био седми у Серији А, а сада је и даље у трци та два трофеја, првенство и италијански Куп.

"Тајна је у томе што је тренер веома амбициозан. То се видело од првог дана. Комбиновао је ту амбициозност и напоран рад. Конте је донео нови начин размишљања у клуб. Натерао нас је да увек проливамо последњу кап зноја и да пронађемо додатну снагу како би поправили лош утисак из претходне сезоне", рекао је Буфон италијанским медијима.

Ветеран је посебно нагласио колико је заправо Конте играчима повратио победнички менталитет и карактер.

Клуб из Торина сада има четири бода мање од првопласираног Милана, док га у финалу Купа очекује јако добри Наполи. Поред свега тога, „стара дама" је једина екипа на Апенинском полуострву која ове сезоне није претрпела ниједан пораз.

"Нисам очекивиао да ћемо бити баш овако добри, али сам се потајно надао. Желимо да освојимо дуплу круну", закључио је Буфон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије