Глума за Оскара

Модерни фудбал је изгледа прогнао фер-плеј са утакмица. У тренутку када се по ко зна који пут води раправа да ли је потребно увести технологију да помогне судијама у суђењу, долази слика из Јужне Америке. На утакмици Копа Либертадорес између Дефенсор Спортинга и Чиваса фудбалер домаћих Брајан Алеман срамотно је симулирао фаул после којег је противнички фудбалер искључен.

Све се десило у финишу првог полувремена када је Алеман покушао да прође по десној страни. Ту је успео да му се препреки играч Чиваса Хулио Нова који је савршено узео лопту. Међутим Алеман се као покошен бацио на земљу и ухватио за лице глумивши да је примио ударац лактом од противника.

Судија је "пао" на ову глуму и дао Нови други жути картон после којег је искључен. На крају правда није победила, Спортинг је искористио играча више и дошао до победе од 1:0.

Свега овога не би било да је судија само одгледао успорени снимак. Наравно, челници Фифе и Уефе тврдоглаво бране став да су судије довољне да се правично суди меч без обзира какве последице биле на крају.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије