Читај ми!

Барсина школа у Београду

Како постати Меси, или како олакшати кућни буџет. Пет дана са врхунским стручњацима мало или довољно. Каталонски клуб ће у Веограду организовати камп за младе фудбалере. Овогодишњи камп одржаће се од 11. до 15. јуна, полазници могу да буду сви дечаци од осам до 16 година, а цена је 290 евра.

Фудбалски клуб Барселона организоваће камп за играче од осам до 16 година у Београду, пошто сматра да је у Србији одувек постојало много талентоване деце. Заменик директора Барселонине школе фудбала Хулио Алберто Морено нагласио је да тај клуб нема за циљ да српским клубовима "отима фудбалере" и да им неће бити конкуренција.

"Немамо намеру да се мешамо у посао са српским клубовима, нас они не интересују, као ни религија и политика. Ми не желимо да држимо лекцију клубовима већ да покажемо како радимо. Битно је да тренери прихвате нашу филозофију и наставе тако да раде", рекао је Морено новинарима у Београду.

"Не желимо да идемо у том правцу, Барселона купи неког играча када то жели. Ми правимо кампове по свету јер је лакше довести четири тренера у неку државу него 300 деце одвести у Шпанију", додао је он.

Морено је истакао да је Барселонин циљ  да младим фудбалерима пренесе начине рада европског шампиона. "Циљ школе је да тренери упознају таленте, да им усаде Барселонин начин рада и формирају децу. Битно је како ће се они развити као људи, а не само као спортисти. Мислим да ми имамо различиту фудбалску филозофију у односу на све клубове на свету", казао је он.

Морено је оценио да је у Србији одувек постојало великих талената. "Хоћемо да обратимо пажњу на Србију јер је у њој увек постојало великих талената. Годину дана причамо о доласку овде и то смо сада и остварили. Србија је дала много добрих играча, а можда неко од полазника школе и остане у Барселони", рекао је Морено.

Морено је истакао да Барселона "дуги низ година гради начин рада који даје резултате" и додао да у омладинском погону тог клуба ради око 80 тренера, али и да постоји велики број психолога, скаута, медицинског особља и координатора.

Бивши репрезентативац Шпаније је рекао да је најбољи фудбалер на свету Лео Меси по доласку у Барселону имао специјалан третман.

"Меси је био чудо од детета. По доласку у клуб покушали смо да га физички ојачамо. Он је имао специјалан третман јер је био специјалан таленат. Много смо уложили у њега иако нисмо знали који ће бити крајњи резултат. Њега је у нашој школи тренирало много тренера за које нико никада није чуо", рекао је Морена.

Бивши репрезентативац Србије Саво Милошевић рекао је да ће "клинци добити шансу ако прича око кампа заживи".

"Барселона је нешто најбоље што је фудбал икада дао, а ова екипа вероватно игра најбољи фудбал у историји. Суштина је да је 14-15 играча потекло из омладинске школе што је најбоља препорука за камп", рекао је Милошевић.

Фудбалски менаџер који је потписао уговор са школом фудбала Барселоне Зоран Стојадиновић истакао је да ће камп шпанског клуба бити организован сваке године ако се први покаже као успешан.

Камп ће се одржати од 11. до 15. јуна ове године на теренима Спортског центра Телеоптик у Земуну, а упис ће коштати 290 евра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара