Читај ми!

Блан размишља о ЕУРО 2016

Селектор фудбалске репрезентације Француске Лоран Блан рекао је да је основни циљ на овогодишњем Првенству Европе пласман у другу фазу, али је истакао да ће прави тест за његов тим бити следећи континентални шампионат на домаћем терену.

"Прави изазов за француски фудбал је ЕУРО 2016, јер ћемо бити у ситуацији да се добро припремимо", изјавио је Блан за РТЛ у интервјуу којег је организовао његов бивши саиграч из националне репрезентације Бишенте Лизаразу.

"Морамо то да покушамо, да можемо да кажемо како ћемо 2016. освојити титулу. Све што долази пре тога само је припрема. На ЕУРО 2012 свако жели да прође први круг, ни ми се не разликујемо", рекао је Блан.

"Циљ је да прођемо групну фазу. Након тога, било шта може да се деси", оценио је француски селектор.

Блан је навео да је разочаран припремама за шампионат у Пољској и Украјини, који стартује 8. јуна, жалећи се да играчима национални тимови нису приоритет због клупских обавеза.

Према његовим речима, клубови често воле да играју на турнирима у иностранству након завршетка сезоне због уносних награда, остављајући националним селекторима мало времена да припреме екипу за велика такмичења.

Француска се у првом колу Д групе овогодишњег Првенства Европе састаје са Енглеском 11. јуна у Доњецку, у Украјини. У преосталим мечевима њени противници су Украјина 15. јуна и Шведска 19. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се