Читај ми!

Глобална подршка Муамби

Здравствено стање животно угроженог фудбалера Фабриса Муамбе је стабилно и све је боље, саопштио је његов клуб, енглески премијерлигаш Болтон. Председник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер прикључио се глобалној подршци Фабрису.

Болтон је на клупском сајту навео да Муамбино срце куца без помоћи лекова и да он помера руке и ноге, али да је његово стање и даље критично.

"Предвече је препознао чланове породице и одговарао на њихова питања. Сада је већ у могућности да самостално дише, без помоћи респиратора", потврдио је клуб злосрећног фудбалера, рођеног у Конгу.

Муамбин пријатељ Кертис Кодрингтон изјавио је како је породици говорио "минимум речи на енглеском и француском језику, што је боље него ништа". То је потврдио и везишта Челсија Микаел Есјен после посете болници.

Званичници клинике у Лондону саопштили су да Муамба до даљег остаје на Интензивној нези.

"Он је вечерас наставио да показује знаке побољшања и тренутно је у стању да самостално дише, без помоћи респиратора. Препознао је чланове породице и разговарао са њима и то су све позитивни знаци напретка. Међутим, његово стање и даље је озбиљно и наше особље на одељењу интензивне неге наставља да прати лечење", стоји у саопштењу болнице.

Двадесеттрогодишњи Муамба је у суботу на утакмици ФА купа између Тотехнема и Болтона доживео срчани удар у 41. минуту, када је пао на траву и остао без свести, а сусрет је због тога прекинут при резултату 1:1.

Председник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер прикључио се глобалној подршци животно угроженом играчу Болтона Фабрису Муамби, који се налази у критичном стању у лондонској болници након срчаног удара претрпљеног за време утакмице ФА купа против Тотенхема у суботу.

Блатер је упутио писмо председнику Болтона Филу Гертсајду са поруком и жељом да фудбалер "смогне снаге да настави да се бори до опоравка".

"Тренуци као што је овај показују шта је заиста важно у животу, а такође илуструју велику солидарност у невољи која постоји између навијача. Мисли и молитве фудбалске породице су са Фабрисовом породицом, клубом и свима који га воле у овом тешком тренутку", поручио је председник ФИФА.

Забринутост постоји и у Муамбиној домовини Конгу, одакле је са породицом побегао у Енглеску 1999. године због грађанског рата.

"Ми смо са њим у срцу и молимо се за његово здравље. Муамба је пореклом Конгоанац и наша земља је поносна што фудбалер из Конга игра у иностраној лиги", изјавио је председник Фудбалске федерације те афричке државе Омари Селемани.

Два дана након што је колабирао на утакмици енглеског ФА купа због срчаног удара, Муамбина здравствена ситуација на Интензивној нези лондонске клинике је побољшана. Међутим, он је и даље у критичном стању и дугорочна прогноза у вези са његовим опоравком још је неизвесна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се