Читај ми!

Роби против Аврама први пут

Робер Просинечки и Аврам Грант прижељкују победу својих екипа, али не мисле да ће први дуел два београдска тима у полуфиналу Купа Србије решити питање финалисте.

Звезда и Партизан играће у среду од 19.00 на стадиону "црвено-белих", а реванш је 11. априла у Хумској улици.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Роберт Просинечки казао је да његова екипа с добром атмосфером после четири пролећне победе улази у "вечити" дерби, али да нема места за еуфорију.

"Најважније је да играмо мирно. Какав год резултат да буде у првом мечу, имамо и реванш. Наравно да сам оптимиста и да ћемо дати све од себе да у реванш уђемо са предношћу. Волео бих да све решимо већ у првом дуелу, али то ће бити тешко", рекао је Просинечки.

Тренер Партизана Аврам Грант казао је да његов тим очекује тешка утакмица и да би се радовао "било каквој победи".

"Гледао сам последњи Звездин меч и видео да играју добро. Сигуран сам, ипак, да се после прве утакмице неће ништа знати. Волео бих да победимо било којим резултатом", рекао је Израелац.

Тренери "вечитих" ривала казали су да имају проблеме с неколико повређених играча и да ће тек после поподневних тренинга знати који тим ће играти у среду.

Просинечки и Грант сложили су се да дербији у Купу неће утицати на игре њихових екипа у Супер лиги, у којој се предност водећег Партизана после зимске паузе смањила са 10 на шест бодова.

"Ако победимо, то ће бити од великог значаја за мотивацију моје екипе, али не верујем да ће много утицати на првенствену трку", додао је Грант.

Просинечки је рекао да би победа у дербију веома значила Звездиним играчима, али да у првенству има још много да се игра.

У другом полуфиналу Купа Србије у среду, у 14.00, у Чачку играју Борац и Војводина. Финале је 16. маја у Новом Саду.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се