Читај ми!

Плави и званично добио отказ

Потпредседник Фудбалског савеза Гане Џордан Анагбала потврдио је да је српски тренер Горан Стевановић добио отказ на место селектора.

Анагбала је казао да је одлука о прекиду сарадње донета још прошлог петка, а Стевановић је затражио да му Савез исплати преостала дуговања која, наводно, износе око 430.000 евра.

"Знам да нас неки критикују због тог уговора, али то сад више није битно јер смо прекинули сарадњу са Стевановићем. Морамо неке ствари да поправимо, што ћемо и учинити наредних дана", казао је Анагбала локалним медијима.

Горан Стевановић је изненађен отпуштањем са места селектора фудбалске репрезентације Гане, али, како каже, није разочаран.

"Више сам изненађен... Нисам разочаран. Такве ствари су нормалне у нашим животима", рекао је Стевановић за Би-Би-Си спорт.

Он је казао да је поставио само једно питање челницима Фудбалског савеза Гане у вези са отказом који је добио десет месеци пре истека уговора.

"Питао сам их да ли има шансе да останем, а они су рекли да нема", казао је бивши тренер Партизана.

У Гани су од Стевановића очекивали да са репрезентацијом која је пре две године у Јужној Африци стигла до четвртфинала Светског првенства освоји Афрички куп нација.

На турниру који се играо почетком ове године, Гана је, међутим, поражена у полуфиналу од каснијег шампиона Замбије.

"Свој посао сам радио искрено и са великом мотивацијом. О томе ћу разговарати са челницима ФС Гане. Они су добри људи и желим да останемо у добрим односима", навео је Стевановић.

Српски тренер је истакао да је пораз од Замбије био први за Гану на Афричком купу нација 2012. године.

"Изненађен сам, пошто мислим да пласман у полуфинале није лош резултат. Пораз од Замбије био нам је први на турниру. Сећам се (пријатељских) утакмица са Бразилом и Енглеском у којима смо играли веома добро. У фудбалу, међутим, има пуно стреса и то је непредвидива игра", додао је Стевановић.

Стевановић ће у петак поново разговарати са руководиоцима ФС Гане, иако на њиховом сајту стоји вест да је раскинут уговор са селектором.

Репрезентацију Гане је пре Стевановића водио, такође, српски стратег Милован Рајевац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се