Бербатов напушта Олд трафорд

Димитар Бербатов, по окончању сезоне, напустиће Манчестер јунајтед. Најбољи стрелац Бугарске свих времена није више стандардан у тиму Алекса Фергусона, и жели да оде у неку другу јаку европску лигу, сматрајући да и даље може да игра фудбал на врхунском нивоу.

Бугарски нападач Димитар Бербатов решен је да напусти Олд трафорд на крају сезоне, иако постоје индиције да челници Манчестер јунајтеда желе да искористе клаузулу у његовом уговору и задрже га још годину дана.

„Имао сам три састанка са Алексом Фергусоном", изјавио је Емил Данчев, агент бугарског интернационалца. „Ја и мој клијент сигурно поштујемо одлуку клуба да се фокусира на прављење тима за наредне три или четири године, и разумљиво је да Бербатов није део тих планова".

Данчев је такође истакао да Фергусон жели и да промени начин на који Јунатед игра, да промовише брзину и да можда промени стил игре у ближој будућности.

Бербатов, најбољи стрелац наших јужних суседа свих времена са 48 голова, прешао је у редове „црвених ђавола" из Тотенхема 2008. године.

„Јасно ми је да жели да игра. Јако ми је тешко да му гарантујем тако нешто овде, па је сасвим разумљиво да Бербатов погледа и на неку другу страну", огласио се и Фергусон раније ове седмице.

Бербатов, један од два најбоља стрелца Премијер лиге прошле године, изгубио је место стартера у Јунајтеду и сада покушава да трансфером у неки други јак европски клуб врати своје име у жижу јавности. Овим је искључен одлазак у земље попут Америке, Јапана, Кине или Уједињених Арапских Емирата.

Бугарски интернационалац занимљив је клубовима из Шпаније, Немачке и Француске, ако је веровати наводима медија у тим земљама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара