Агонија Виљареала, победа Валенсије

Веленсија је успела у ономе у чему Манчестер јунајтед није. Три гола у мрежи Атлетик Билбаоа које је постигао Солдадо приближиле су Валенсију очувању толико жељене треће позиције. Леванте је продужио очајан низ Виљареала, Мајорка боља од Атлетико Мадрида.

Нападач Роберто Солдадо постигао је хет-трик за своју Валенсију у мечу са Атлетик Билбаом и тиме само учвстио трећу позицију на табели свог тима.

Солдадо, који се налази на ширем списку репрезентативаца Шпаније за предстојеће Европско првенство, постигао је свој првенац на овом сусрету у 41. минуту, да би дуплирао свој голгетерски салдо на самом старту другог дела.

Свој трећи гол на мечу, а 15. у првенству, постигао је након ударца са беле тачке.

Општи је утисак да се Билбао мучио уопште да заличи на екипу која је преслишала у два сусрета Манчестер јунајтед. Додуше, за Баскијце на терену није био повређени Љоренте, а у 66. минуту терен је напустио и искључени Андани Ираола.

Валенсија сада има 47 поена, 16 мање од Барселоне.

Мадридски Реал, који тренутно има 70 поена, своју 12. узастопну победу тражиће у мечу са петопласираном Малагом који је на програму у недељу.

Леванте је наставио да пркоси предвиђањима. Виљареал је био тај који је овога пута морао да погнуте главе напусти терен, чиме се Леванте попео на четврту позицију. Гол је постигао Ћави Торес, у заоставном времену другог полувремена.

Мајорка је са десет играча на терену била боља од Атлетико Мадрида, било је 2:1, а посебно је било занимљиво у последњих десетак минута.

Диего Годин из Атлетика постигао је аутогол у 47. минуту, а предност је повећао Переира само два минута касније. Иван Рамис, дефанзивац Мајорке, зарадио је црвени картон у 53. минуту због играња руком.

Голман Мајорке је у тој ситуацији ипак одбранио једанаестерац који је извео Радамел Фалкао. Међутим, сјајни Колумбијац ипак је постигао погодак, и то у 66. минуту, након изврсног лоба. Нажалост, недовољно за бољи резултат свог тима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара