Читај ми!

"Музички" рат Пелеа и Марадоне

Пеле и Марадона поново се препуцавају ко је најбољи. Пеле: "Ја сам фудбалски Бетовен". Марадона: "Ако си ти Бетовен, ја сам Рон Вудс, Кит Ричардс и Боно". Аргентинац навео да Пеле вероватно лупа глупости зато што "није попио праву пилулу". Рат фудбалских легенди се наставља.

Легендарни аргентински фудбалер Дијего Армандо Марадона још једном се упустио у вербални дуел с Бразилцем Пелеом, пренели су светски медији.

Он је реаговао на Пелеову изјаву  за сајт Светске фудбалске федерације (Фифа), у којој је Бразилац казао да је рођен да игра фудбал, "као што је Бетовен рођен да компонује музику, а Микеланђело да слика".

"Ако Пеле мисли да је он Бетовен фудбала, онда сам ја Рон Вудс, Кит Ричардс и Боно", рекао је Марадона на последњој конференцији за новинаре клуба Ел Васл из Дубаија, чији је тренер.

Аргентинац је навео да себе пореди са енглеским гитаристима и ирским певачем због страсти коју поседује према фудбалу.

"Пеле каже да је Бетовен фудбала, али ја никада нисам чуо Бетовенову музику на фудбалским утакмицама. Као што сам и пре говорио, сваки пут када узме погрешну пилулу, он смисли неку луду изјаву", казао је легендарни нападач италијанског Наполија и аргентинске Боке јуниорс.

"Можда јутарње пилуле узима увече, па би требало да поведе рачуна о томе. Најбоље би, ипак, било да промени доктора", додао је Марадона.

Пеле и Марадона због трофеја које су освојили и начина на који су играли сматрају се најбољим фудбалерима у историји.

Њих двојица, међутим, често воде расправу ко је био бољи и ко је више допринео развоју и популаризацији фудбала.

Марадона је играо од 1976. до 1997. године за Аргентинос јуниорс, Бока јунорс, Барселону, Наполи, Севиљу и Њуелс олд бојс, а Пеле од 1956. до 1977. за Сантос и Њујорк.

Аргентинац међу бројним трофејима има титуле УЕФА купа, првака Аргентине, Шпаније и Италије (два пута), а 1986. је са репрезентацијом постао првак света.

Бразилац је, између осталог, два пута освојио клупско првенство Јужне Америке (Копа Либертадорес) и Интернационални куп, а 1958, 1962. и 1970. са националним тимом је био светски шампион.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво