Роналдо: Мурињо остаје са нама

Кристијано Роналдо уверен је, или се барем нада, да ће и наредне године сарађивати са Жозеом Мурињом у Реалу. Португалац је истакао да не може да замисли сценарио у коме "Посебни" одлази из Мадрида "необављена посла". Сви ћемо заједно наставити где смо стали, одлучан је био Роналдо.

Жозе Мурињо остаће на клупи Реала из Мадрида, барем тако мисли његов земљак Кристијано Роналдо. Да подсетимо, све су учесталија нагађања да би „Посебни" наредне сезоне могао да оде из Мадрида, највероватније назад у Лондон.

"Наставиће где је стао", рекао је Роналдо са осмехом. „Сви ћемо заједно наставити где смо стали".

Мурињо је, с друге стране, категорички одбио да веже своју судбину у „краљевском клубу" са евентуалним освајањем Лиге шампиона. Овај трофеј је, свакоме ко иоле познаје прилике у Реалу, ипак најважнији јер клуб из шпанске престонице јури своју десету узастопну европску титулу.

„Једино ако клуб одлучи да ме отпусти након неосвајања Лиге шампиона. Ја своје одлуке не доносим на основу победа или пораза", био је јасан Мурињо.

Мурињо је до данас најуспешнији менаџер у историји Челсија. Клуб је напустио 2007. године, након размимоилажења са власником Романом Абрамовичем. И даље је, наравно, популаран на Стамфорд бриџу, али треба имати у виду да му након ове сезоне предстоје још две године уговора са Реалом.

Роналда и Муриња су потом новинари упитали о игри Лионела Месија против Бајера из Леверкузена, као и о његових пет постигнутих погодака на том сусрету.

„Он је сјајан, радујем се због њега и фудбала" рекао је Роналдо, који је 2008. године био проглашен најбољим играчем света, након чега почиње „Месијева ера", у којој малени Аргентинац осваја престижну награду три године заредом.

„Не знам да ли ћу икада моћи то да поновим, али надам се да хоћу".

Треба подсетити да Роналдо и Меси и ове године воде прави мали голгетерски рат. Португалац је постигао 32 гола у Примери, два више од Месија, и укупно 40 у свим такмичењима, што је ипак прилично мање од Месијевих 50.

Мурињо, по обичају, није желео превише времена да посвети хваљењу играча Барселоне.

„Постићи пет погодака за једно вече је тешко у било ком такмичењу. То је заиста била лепа ноћ за њега", завршио је Мурињо.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво