Читај ми!

Партизану довољно полувреме

Партизан је забележио прву победу од када их је преузео Аврам Грант. "Црно-бели" су ма Карабурми савладали ОФК Београд са 2:1, а сви голови постигнути су у првом полувремену. Партизан повео голом Томића, Батиоха изједначио, да би коначан резултат у финишу првог полувремена поставио Иванов.

Фудбалери Партизана забележили су прву победу у пролећном делу сезоне, пошто су на Карабурми победили ОФК Београд са 2:1, у 18. колу Супер лиге Србије.

Голове за Партизан постигли су Немања Томић у 28. и Иван Иванов у 43. минуту. Стрелац за ОФК Београд био је Батиоха Аугусто Батиоха у 38. минуту.

После два нерешена резултата у пролећном делу сезоне, четвороструки узастопни шампион забележио је данас победу против младог тима "романтичара", који је имао неколико добрих шанси.

Партизан је имао више лопту у поседу у првом полувремену, али је ОФК имао боље шансе. "Црно-бели" су повели у 28. минуту из слободног ударца, који је Томић сјајно извео са око 25 метара.

ОФК Београд је имао две добре шансе у првом полувремену, али није имао среће да постигне гол.

Домаћи тим је изједначио у 38. минуту, када је Стеван Марковић прошао по десној страни и упутио прецизан центаршут у други део шеснаестерца. Батиоха је практично неометан скочио и главом савладао Владимира Стојковића.

Само пет минута касније Партизан је опет повео. Стефан Бабовић је кратко извео корнер, лопта је дошла до Ламина Дијаре, који је у шеснаестерцу пронашао Иванова, а овај је главом убацио у гол лопту, која није додирнула мрежу, али је јасно прешла гол-линију.

Партизан је играо нешто боље у другом полувремену, али је ОФК имала најбољу шансу за гол.

У 69. минуту Немања Николић центрирао је из слободног ударца и пронашао у шеснаестерцу Милана Пуровића, који је проследио лопту у гол, а Стојковић је рефлексно одбранио и послао лопту у корнер.

Црно-бели су после тога рутински сачували предност. Партизан сада има девет бодова предности у односу на Црвену звезду.

Веома важан тијумф пред 10.000 навијача у Новом Пазару остварила је Војводина, такође са 2:1 (2:1). Домаћин је ношен фанатичном подршком са трибина, уз много пиротехнике, али без националистичких испада повео преко Рашцића, али су Шкулетић и Митошевић преокренули резултат.

Пре меча један топовски удар експлодирао је у близини голмана Новосађана Немање Супића. У први мах учинило се да је повређен, али све је било у реду, он је заузео своје место међу стативама, а у финишу меча са једном сјајном интервенцијом сачувао победу .

Рад је изненадио Слободу у Ужицу и дошао до победе од 2:0 (0:0), исто као и БСК против Борца у Чачку 2:0 (0:0).

Јагодина је славила у Кули 2:0 (2:0), а Раднички из Крагујевца на стадиону "Чика Дачи" био је бољи од Јавора са 2:0 (1:0).

Резултати и стрелци 18. кола Јелен Суперлиге:
ОФК Београд - Партизан 1:2 (Батиоха 39 - Томић 28, Иванов 43)
Нови Пазар - Војводина 1:2 (Рашчић 4 - Шкулетић 37, Митошевић 45+1)
Борац - БСК Борча 0:2 (Петровић 78, Вигњевић 83)
Хајдук - Јагодина 0:2 (Марјановић 28, Крстић 43)
Металац - Спартак 0:0
Раднички - Јавор 2:0 (Спалевић 13, Недовић 69)
Слобода - Рад 0:2 (Станојевић 47, Перовић 79)
Од 18.30 играју Црвена звезда - Смедерево

Табела: Партизан 47, Црвена звезда 38 (-1), Војводина 35, Раднички 33, Јагодина 29, Спартак 27, Слобода 26, ОФК Београд 25, Рад 21, Смедерево 20 (-1), Хајдук 19, БСК Борча 18, Јавор 15, Борац 14, Нови Пазар 13, Металац 8.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво