"Краљица" на удару

Пепе Рејна успео је само једним потезом, тачније једним рекламним спотом, да увреди геј популацију као и борце против расизма у Енглеској. Рејна је снимио низ скечева за једну шпанску осигуравајућу кућу, а посебно је споран онај у коме домородачки поглавица предлаже Рејни сексуални однос.

Пепе Рејне снимио је серију реклама за једну шпанску осигуравајућу кућу, које су му осим прихода и публицитета донеле и осуде браитанских организација за борбу против расизма. У једној од реклама, Рејна је у реклами снимљен како "жонглира" са лоптом, а на уласку у једно село у џунгли дочекује га шпалир тамнопутих домородаца са копљима и њихов поглавица.

Рејнино име на шпанском значи Краљица, а на реклами му поглавица племена, предлаже сексуални однос уз реплику: "Ти си краљица, а ја краљ". Након тога Рејна, уз подигнуту обрву и саркастичан осмех одговара "Осећам се сигурно".

Иначе: "Осећам се сигурно" је и носећи слоган комплетне камапање.

"Прво, како би се Шпанци осећали када би их ми у Енглеској представили као задрте и глупе људе, који су уз то и хомосексуалци. Друго шта то говори о Рејни? Он већ скоро деценију живи и ради у Великој Британијеи да ли заиста мисли да може тако да се понаша према људима црне коже? Да ли ће се његови тамнопути саиграчи смејати тој шали?", изјавио је Сајмон Вудли, директор једне од организација.

Реклама је снимљена за шпански огранак осигуравајуће компаније Групама.

"Добили смо притужбе са неколико страна, од организација из Енглеске. Наш огранак у Шпанији не сматра да је реклама увредљива. Постоји доза хумора и ово је кампања коју радимо већ две сезоне, а учестовао је и други шпански голман Икер Касиљас. Нисмо имали лоше намере", наводи се у саопштењу осигуравајуће компаније.

Како наводе британски медији, челници Ливерпула нису знали за Рејнине активности нити имају праксу да стриктно проверавају шта фудбаелри раде ван терена.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије