Читај ми!

Шахтјор надиграо црвено-беле

Провара против јаког ривала показала да црвено-бели морају још да напредују. Фудбалери Црвене звезде изгубили су у пријатељској утакмици у Анталији од екипе украјинског првака Шахтјора из Доњецка са 2:0 (1:0).

У најјачој провери током припрема у Турској црвено-бели нису успели да приреде изненађење у дуелу против квалитетнијег ривала. Обе екипе играле су у комбинованим саставима, али је Шахтјор показао више и заслужено славио головима Селезњева у 2. минуту и Коште у 60.

Украјинци су оба гола постигли после грешака младог Јована Крнете. Он је код првог поготка био непрецизан у додавању ка саиграчу, а код другог је лоше проценио лет лопте.

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки извео је против Украјинаца састав Кировски, Стојковић, Крнета, Михајловић, Петковић, Миливојевић, Димитријевић, Каду, Перовић, Вешовић, Ожеговић, а играли су још Мирић, Пачеко, Ћосић, Младеновић, Мијаиловић, Евандро и Борха.

Шахтјор је започео у такмицу у саставу: Пјатов, Кучер, Рат, Шижов, Илсињо, Кобин, Гај, Патрик, Едуардо, Селезњов, Дентињо.

Последњу проверу на припремама у Турској црвено-бели ће имати 23. фебруара против још једног украјинског првологаша - Кривбаса.

 

Просинечки: Ово је велика школа за Звездин млад тим

Тренер фудбалера Црвене звезде Роберт Просинечки рекао је вечерас да је меч против Шахтјора из Доњецка била одлична школа за његове младе играче.

"Драго ми је што је Шахтјор играо са малтене првим тимом и што су на крају у игру ушли сви њихови носиоци. Ово је велика школа за Звездине клинце. Било је тренутака током утакмице када смо успевали да вежемо пасове и будемо опасни по противника, али и минута када смо били инфериорни, пуни поштовања и страха", рекао је после утакмице Просинечки.

Он је истакао да није незадовољан издањем Звезда против "клуба који пуно улаже и има велики број Бразилаца у тиму".

"Морамо да поправимо неке ствари, али ми је драго што смо увидели да можемо да играмо. Недостајало нам је пет, шест играча који су нам од великог значаја", додао је Просинечки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара