Читај ми!

Повратак отписаног

Тевез поново у Манчестеру. Након три месеца изгнанства Аргентинац се враћа у Сити и спреман је да поново игра. Саветник менаџера Карлоса Тевеза Пол Мекарти изјавио је да се аргентински репрезентативац враћа у Енглеску и да ће за три недеље заиграти за Манчестер сити.

Како су пренели британски медији, Пол Мекарти је рекао да се Тевез враћа из Аргентине јер "жели да поново игра фудбал" и да "помогне Манчестер ситију да освоји титулу (првака Енглеске)".

Тевез није играо од септембра, пошто се посвађао са тренером Робертом Манчинијем када је одбио да са клупе за резервне играче уђе у игру током утакмице Лиге шампиона против Бајерн Минхена. Мекарти је казао да је дошло до "одмрзавања" у односу Манчинија и Тевеза.

Британски медији процењују да је аргентински нападач због сукоба са тренером изгубио око 10 милиона фунти. Тевез је током зиме био близу одласка из Манчестер ситија, међутим није дошло до трансфера у Милан, нити Пари Сен Жермен.

"Тевез ће сутра доћи у Енглеску и надам се да ће почети са тренинзима. Он није играо голф у Аргентини, већ је тренирао, али сигурно ће му бити потребне две-три недеље да се врати у форму", рекао је Мекарти.

Он је додао да су Манчини и Тевез имали неколико "разумних и успешних" разговора у последње време, који су допринели побољшању односа на релацији тренер-играч.

"Манчини је отворио врата Тевезу. Он сада мора да се врати, обуче дрес Ситија и ради оно што најбоље зна - постиже голове. Мислим да би могао да буде од користи за последњих десет утакмица у сезони", рекао је Мекарти.

Манчини је јуче дозволио да се аргентински фудбалер врати и помогне клубу у наставку сезоне.

 

Тевес: Манчини ме је третирао као пса

 

Аргентински фудбалер Карлос Тевез изјавио је данас да га је тренер Манчестер ситија Роберто Манчини третирао "као пса", али да је спреман да поново заигра за енглески клуб. "Надам се да ћу помоћи Ситију да постане шампион", рекао је Тевес аргентинској телевизији Фокс спортс.

Тевес је провео скоро три месеца на неовлашћеном одсуству у родној Аргентини, пошто је кажњен јер је одбио да се загреје на мечу Лиге шампиона против Бајерна из Минхена у септембру прошле године. Аргентинац је истакао да су Манчини и клуб одбили да кажу истину о томе шта се тада догодило.

Он је додао да је био спреман да уђе у игру против Бајерна, али да је био узнемирен тоном којим му се Манчини обратио када му је рекао да се загреје у другом полувремену. Према Тевесовим речима, Манчини се у том тренутку свађао с босанскохерцеговачким репрезентативцем из редова Ситија Едином Џеком.

"Он (Манчини) ми је наредио као псу да се загрејем. Клуб никада није рекао јавности истину о томе шта се стварно догодило и због тога сам бесан", рекао је Тевес.

После пропалих покушаја одласка из Ситија у јануарском прелазном року, Аргентинац је рекао да је спреман на договор с клубом.

"Одлучио сам се да се вратим из личних разлога, да окренем ситуацију и придобијем навијаче. Они су се окренули против мене после меча с Бајерном јер нису били добро обавештени шта се стварно десило", казао је Тевес.

Иако је раније рекао да је "немогуће" да се Тевес врати у тим, Манчини је после јучерашње победе над Астон Вилом (1:0) у Премијер лиги Енглеске казао да нападач може да поново заигра ако се извини за своју непослушност.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво