Читај ми!

Наличје премијерлигашког дербија

Судар Манчестер Јунајтеда и Ливерпула поново је био набијен тензијама и на терену и ван њега. Полиција је забранила дистрибуцију навијачког часописа "ђавола" где се вређа Луис Суарез. После меча дошло је и до гужве у тунелу када је неко пљунуо голмана Јунајтеда Де Хеу.

Утакмице Манчестер Јунајтеда и Ливерпула су увек више од игре, тако да се њихов дуел прошлог викенда није издвајао.

Осим што је Јунајтед тријумфовао на терену резултатом 2:1, утакмица је остала упамћена и по невероватном потезу Луиса Суареза који је одбио да се рукује са Патрисом Евром.

Ипак, велики острвски дерби имао је увертиру далеко пре него што је одсвиран први судијски звиждук.

Пре меча у околини стадиона појавило се више хиљада примерака часописа навијача Јунајтеда на чијој је полеђини била слика капуљаче расистичке организације "Кју клукс клан" са натписом: „Ливерпул и Суарез су невини".

У часопису се вређа нападач Ливерпула који је због вређања Евре на расној основи суспендован са осам мечева. Полиција у Манчестеру забранила је дистрибуирање часописа, а једна особа је већ ухапшена.

Осим часописа, у околини Олд трафорда на појединим штандовима са навијачком опремом појавила се и мајица са натписом увредљиве садржине према Суарезу.

Дуел Јунајтеда и Ливерпула није имао ни миран крај. Инцидент се догодио у тунелу док су играчи ишли ка свлачионици, када је голмана Јунајтеда Де Хеу неко од Ливерпулових играча пљунуо.

Играчи обе екипе који су присуствовали инциденту брзо су кренули да се разрачунавају, али је обезбеђење стадиона спречило тежи инцидент.

После меча Луис Суарез и тренер Ливерпула Кени Далглиш извинили су се због одбијања нападача „црвених" да се рукује са Евром.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво